Valutafonden skærer vækstudsigter for Tysklands økonomi
Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, skal ifølge IMF forvente en vækst på 2,2 pct. i år i økonomien.
Foto: Jens Buettner/Ritzau Scanpix
Økonomi Af
Den tyske økonomi kommer ikke til at vokse helt så meget som tidligere antaget i 2018, hvor det forestående brexit og handelskonflikten mellem USA og Kina presser væksten.

Det vurderer Den Internationale Valutafond, IMF, som har skåret sit estimat for BNP-væksten i Tyskland til 2,2 pct. fra 2,5 pct. For 2019 er prognosen til gengæld opjusteret til 2,1 pct. fra 2,0 pct. i april, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Risiciene på kort sigt er betydelige, da en markant stigning i protektionismen globalt, et hårdt brexit eller en revurdering af de nationale risici i euroområdet kan føre til et fald i Tysklands eksport og investeringer," skriver IMF i en rapport.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ventes fredag at indføre told på kinesiske varer for 34 mia. dollar, og kineserne har varslet et lignende modsvar.

Samtidig er der ikke fundet en løsning på briternes vej ud af EU, og et "hårdt brexit", hvor briterne træder helt ud af det indre marked, kan derfor ikke udelukkes.

IMF kalder det positivt, at den tyske regering med kansler Angela Merkel i spidsen har lagt op til at øge de offentlige investeringer.

Valutafonden ser dog gerne øgede investeringer inden for infrastruktur og uddannelse, og at der bliver skabt flere incitamenter for private investeringer.

Det vil øge produktion og produktivitet og mindske Tysklands store overskud på betalingsbalancen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Momsbombe i EU: 1100 mia kr ryger på gulvet

Frank Jensen giver dødsstødet til dansk Formel 1 Grand Prix: "Der er brug for at trække en streg"

Valuta: Pund bankes ned af EU's brexit-afslag

Dansk cannabis-selskab på vej på børsen - så stort er potentialet

Vestager om hvidvask i Danske Bank: "Det er en giga-skandale"

Lars Rohde om Thomas Borgens afgang efter hvidvaskskandale: Det er naturligt

Grafik: Sådan blev Danske Bank brugt i hvidvasksag

Analyse: Lær af Kåre Schultz - sådan fik han en gigantisk pose penge inden han startede hos Teva

Indisk bank i voldsomt kursfald: Dykker 29 pct