Økonomi Af
Flere medlemmer af Den Europæiske Centralbanks, ECB's, styreråd er bekymrede over markedets tro på, at der ikke kommer en renteforhøjelse fra banken før december 2019, og en renteændring ligger i kortene i september eller oktober næste år.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen og fortæller, at investorerne indregner fuldt en renteforhøjelse på 10 basispoint til december 2019.

Og selv om den første renteforhøjelse fra ECB's side er mere end et år ude i fremtiden, så vurderes timingen som vigtig, da det vil signalere afslutningen på den lempelige cyklus med faldende renter. Desuden vil møderne i september og oktober næste år være centralbankchefens, Mario Draghis, sidste chance for at hæve renten, inden hans embedsperiode udløber.

Større sandsynlighed for renteforhøjelse i september

På bankens rentemøde i juni annoncerede ECB afslutningen på sit opkøbsprogram, selv om man forlængede det med tre måneder til udgangen 2018, omend sænket fra 30 til 15 mia. euro om måneden, og samtidig lod man markedet vide, at den første renteforhøjelse ikke ville komme før "efter sommeren 2019".

Medlem af styrerådet Vitas Vasiliauskas uddybede dog, at meldingen skulle opfattes som "indtil slutningen af september", og den yderligere dueagtige melding har fået mange økonomer og analytikere til at først at se en renteforhøjelse til december 2019.

Efter Bloombergs historie har markedet i sin prissætning løftet sandsynligheden for en renteforhøjelse i september fra 69 til 80 pct. Euroen er samtidig styrket lidt i forhold til dollaren.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


DSV byder på Schweizisk konkurrent

Analyse: May i historisk nederlag - ildsprudlende Corbyn forsøger onsdag at vælte hende

Mens du sov: Enorm usikkerhed efter afvisning af brexit-plan, rederier vil sende mia-regning til kunder

Dansk Erhverv om Mays knusende nederlag: No-deal-brexit tættere på end nogensinde

May lider største nederlag nogensinde - Underhuset afviser udtrædelsesaftale for brexit

Pundet danser på stedet: Markederne trækker på skuldrene af Mays' brexit-knockout

Aktier: Wall Street går i plus på kinesiske væksttiltag - brexit prellede af

Kryptisk EU-formand opfordrer til ny brexit-afstemning i Storbritannien

Labour fremsætter mistillidsvotum - vil vælte Theresa May onsdag