Økonomi Af
Flere medlemmer af Den Europæiske Centralbanks, ECB's, styreråd er bekymrede over markedets tro på, at der ikke kommer en renteforhøjelse fra banken før december 2019, og en renteændring ligger i kortene i september eller oktober næste år.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen og fortæller, at investorerne indregner fuldt en renteforhøjelse på 10 basispoint til december 2019.

Og selv om den første renteforhøjelse fra ECB's side er mere end et år ude i fremtiden, så vurderes timingen som vigtig, da det vil signalere afslutningen på den lempelige cyklus med faldende renter. Desuden vil møderne i september og oktober næste år være centralbankchefens, Mario Draghis, sidste chance for at hæve renten, inden hans embedsperiode udløber.

Større sandsynlighed for renteforhøjelse i september

På bankens rentemøde i juni annoncerede ECB afslutningen på sit opkøbsprogram, selv om man forlængede det med tre måneder til udgangen 2018, omend sænket fra 30 til 15 mia. euro om måneden, og samtidig lod man markedet vide, at den første renteforhøjelse ikke ville komme før "efter sommeren 2019".

Medlem af styrerådet Vitas Vasiliauskas uddybede dog, at meldingen skulle opfattes som "indtil slutningen af september", og den yderligere dueagtige melding har fået mange økonomer og analytikere til at først at se en renteforhøjelse til december 2019.

Efter Bloombergs historie har markedet i sin prissætning løftet sandsynligheden for en renteforhøjelse i september fra 69 til 80 pct. Euroen er samtidig styrket lidt i forhold til dollaren.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format