Økonomi Af
Den seneste svækkelse af yuan er ikke sket som følge af den kinesiske centralbanks, People's Bank of China's, retningslinjer, men er i stedet et resultat af ændringer i markedets forventninger.

Sådan lyder det fra Sun Guofeng, der er direktør for centralbankens finansielle analyseafdeling, skriver Bloomberg News.

På det seneste har yuans valutakurs vist noget svaghed. Det skyldes udelukkende ændringer i markedsforventningerne, som følge af at de eksterne usikkerheder er steget, fremfor bevidst styring fra centralbanken, siger han i en skriftlig udtalelse ifølge Bloomberg News.

"Kina værner om multilateralisme, globalisering, fri handel og regelbaserede internationale retningslinjer og vil ikke lade yuanens valutakurs være et værktøj til at løse handelskonflikter," siger han.

Kina svarer igen på toldtrusler

Siden midten af april - og især siden midten af juni - er den kinesiske yuan blevet stadig svagere over for dollar.

Det har fået flere til at spekulere i, om den kinesiske centralbank brugte valutaen som et våben i den optrappede handelskonflikt mellem Kina og USA, men hos Danske Bank vurderer chefanalytiker Allan von Mehren ikke, at Kina spiller det kort.

"Som udgangspunkt tror vi ikke, at Kina bevidst forsøger at spille dette kort, da det risikerer at fremprovokere et endnu stærkere respons fra Trump, skriver han i en skriftlig kommentar og fortsætter:

"Kina ønsker ikke en eskalering af handelskrigen, men har lagt en strategi om at svare igen en til en, hver gang Trump foretager et træk, der rammer Kina."

USAs præsident, Donald Trump, varslede i juni, at han 6. juli vil pålægge told på kinesiske varer med en værdi på 34 mia. dollar.

Meldingen fik Kina til at svare igen og love en lignende told på amerikanske varer.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format