Økonomi Af
Megahandler i USA står bag en global opkøbsaktivitet i første halvår 2018 i rekordniveau.

I alt blev der annonceret opkøb og fusioner for mere end 2500 mia. dollar på globalt plan, skriver Financial Times med henvisning nyhedsbureauet Reuters, der har ført statistik siden 1980.

Avisen peger på, at teknologisk disruption kombineret med de store skatterabatter til amerikansk erhvervsliv og lave renter er med til at drive aktiviteten mod rekordniveau, der ligger 65 pct. højere end i de første seks måneder af 2017.

Blandt de helt store handler i årets første seks måneder var budkrigen mellem Comcast og Walt Disney, som har skubbet prisen på 21st Century Fox op i 71,3 mia. dollar - indtil nu. Desuden var der T-Mobile USA's opkøb af Sprint i USA til 59 mia. dollar, men øverst på skamlen stod dog japanske Takedas 77 mia. dollar overtagelse af irske Shire.

"M&A markedet er fortsat med at være ekstremt robust i første halvdel af 2018, og de nuværende indikationer peger på, at det vil fortsætte ind i andet halvdel af året. Når det er sagt, er spøgelset fra handelskrige, renteforhøjelser og øget bekymring omkring aktieprissætningen store risici," siger Scott Barshay, partner i advokatfirmaet, Paul Weiss, som rådgiver i virksomhedsopkøb, til Financial Times.

På verdensplan var der 79 handler, som tegnede sig for halvdelen af de 2500 mia. dollar, til en værdi af mere end 5 mia. dollar og 35 af dem var større end 10 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Gældskaos i skattevæsenet fortsætter: Nyt it-system kan først kradse penge ind om to år

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"

Christoffer Boe følger kun én regel

Dansk restaurantkæde melder sig ind i pizzakrig: "Ambitionerne er kommet, i takt med at vi siger nej til gæster"

Novo-rival overrasker positivt med indtjeningen