Økonomi Af
Eksporten af varer faldt 2,0 pct. og importen faldt 5,2 pct. i april, og det resulterede i et større overskud på handelsbalancen i Danmark end måneden før. Overskuddet på handelsbalancen eksklusive skibe var på 6,0 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. I opgørelsen fra marts lød handelsbalancen på 4,6 mia. kr., hvilket er en nedrevidering fra 5,1 mia. kr. i den seneste opgørelse.

- For importen er der fald i alle varegrupper, mens faldet i eksporten blandt andet er trukket af fald i salg af maskiner samt kemikalier og kemiske produkter, herunder medicinalvarer, forklarer statistikkerne.

I april var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 1,4 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal, hvilket er 10,3 mia. kr. mindre end i marts. Tallet for marts blev i mandagens opgørelse ligeledes revideret ned til 11,7 mia. kr. fra 13,9 mia. kr. i den tidligere opgørelse.

- I april var der en ekstraordinær høj import af skibe og fly på næsten 9 mia. kr. Handlen med skibe er generelt præget af en del udsving. Importen af skibe var dog usædvanlig høj i april og medfører, at der ikke er overskud på varer denne måned i sæsonkorrigerede tal, skriver Danmarks Statistik om faldet på betalingsbalancen.

ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Whistleblower i Danske Bank før høring: "Det er en skændsel, at mit navn er blevet offentliggjort"

Morten Bødskov i hvidvaskhøring: Wilkinsons udsagn er begrænset

Live: Følg høringen i Danske Banks hvidvasksag - Lars Krull taler om perspektiver

Glem de skæve væksttal: Her er fem nøgletal økonomerne mener giver et bedre billede af dansk økonomi

Jeff Bezos til ansatte: "Amazon vil gå bankerot"

ATP-formand om direktørs udbyttefinte: "Han er blevet klogere"

Samuelsen: Vi fortsætter forberedelser til hårdt brexit

Aktieåbning: Novo Nordisk trækker i førertrøjen

Per Hansen: Whistleblower-høring vil nok ikke rokke på Danske Bank-aktien