Økonomi Af
Eksporten af varer faldt 2,0 pct. og importen faldt 5,2 pct. i april, og det resulterede i et større overskud på handelsbalancen i Danmark end måneden før. Overskuddet på handelsbalancen eksklusive skibe var på 6,0 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. I opgørelsen fra marts lød handelsbalancen på 4,6 mia. kr., hvilket er en nedrevidering fra 5,1 mia. kr. i den seneste opgørelse.

- For importen er der fald i alle varegrupper, mens faldet i eksporten blandt andet er trukket af fald i salg af maskiner samt kemikalier og kemiske produkter, herunder medicinalvarer, forklarer statistikkerne.

I april var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 1,4 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal, hvilket er 10,3 mia. kr. mindre end i marts. Tallet for marts blev i mandagens opgørelse ligeledes revideret ned til 11,7 mia. kr. fra 13,9 mia. kr. i den tidligere opgørelse.

- I april var der en ekstraordinær høj import af skibe og fly på næsten 9 mia. kr. Handlen med skibe er generelt præget af en del udsving. Importen af skibe var dog usædvanlig høj i april og medfører, at der ikke er overskud på varer denne måned i sæsonkorrigerede tal, skriver Danmarks Statistik om faldet på betalingsbalancen.

ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Chef nødt til at give 10 pct. i lønforhøjelse for at holde på de ansatte

Dansk entreprenørkæmpe fyrer topchefen - og nedjusterer kraftigt

Aktier: Wall Street blødte efter ny frygt for Tyrkiet-smitte

Alternativet finansierer oprør med 80 mia pensionskroner - overvismand advarer

Børsen mener: Lønhop skærper krav til politisk ansvarlighed

Kendt erhvervsmands stribe af konkurser efterfølges nu af tvangsauktion

Pernille Skipper vil også være statsminister

Tyrkiet øjner pusterum: Qatar lover at investere 100 mia kr

Landbrugsboss: "Vi løser ikke det her ved at sende flere mails"