Dollar styrket efter Trump-tweet om kongetal
Foto: Jim Watson/Scanpix
Økonomi Af
Dollar blev fredag eftermiddag styrket forud for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj, efter at præsident Donald Trump på forhånd havde skruet forventningerne i vejret med et opslag på Twitter om, at han "glædede sig til jobtallene".

Efter opslaget kl. 13.21 fra Trump, som får tallene på forhånd, styrkedes dollar fra niveauet 1,1710 per euro til 1,1675 per euro lige før offentliggørelsen - og som ligeledes har været niveauet efterfølgende.

Jobtallene var da også ganske prangende, og viste en langt højere jobskabelse uden for landbruget end ventet og et fald i arbejdsløsheden til 3,8 pct., hvilket ikke er set lavere siden 1969. Udviklingen i nøgletallene giver ekstra tro blandt markedsdeltagerne på, at den amerikanske centralbank hæver renten på sit næste møde 13. juni.

- Set i lyset af den rekordlave arbejdsløshed og solide jobskabelse er renten i USA fortsat lav. Selv om Fed har hævet renten med 1,5 procentpoint siden slutningen af 2015, skal renten højere op for at afværge, at amerikansk økonomi koger over, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

Den japanske valuta er fredag blevet svækket over en bred kam, efter at Bank of Japan har meldt om en reduktion af sin beholdning af japanske statsobligationer for første gang siden februar.

Overfor dollar er den japanske yen fredag svækket til 109,64 for en dollar fra et niveau på 108,61 yen torsdag eftermiddag. Desuden er euro over for yen styrket til 128,00 yen fra 126,74 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


BRF hæver bidragssatser på flere lån: "Taberne er helt klart dem, som skal have F3-lån"

Aktietendens: Mærsk og Pandora stiger i let positivt aktiemarked

Helle Ib: Socialdemokratiet går hårdere tider i møde

Mulberry-aktie styrtdykker med fald på 17 pct

Novo har medvind med endnu et studie af diabetespille

Sagsøgt for udbyttesvindel: Jeg har aldrig talt med Shah

Bankerne tager en ekstra snak med tørke-pressede landmænd

Wall Street blander kortene - Facebook, Netflix og Google får nyt stempel

Niels Lunde: Held og lykke, Søren Bjerre-Nielsen