Dollar styrket efter Trump-tweet om kongetal
Foto: Jim Watson/Scanpix
Økonomi Af
Dollar blev fredag eftermiddag styrket forud for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj, efter at præsident Donald Trump på forhånd havde skruet forventningerne i vejret med et opslag på Twitter om, at han "glædede sig til jobtallene".

Efter opslaget kl. 13.21 fra Trump, som får tallene på forhånd, styrkedes dollar fra niveauet 1,1710 per euro til 1,1675 per euro lige før offentliggørelsen - og som ligeledes har været niveauet efterfølgende.

Jobtallene var da også ganske prangende, og viste en langt højere jobskabelse uden for landbruget end ventet og et fald i arbejdsløsheden til 3,8 pct., hvilket ikke er set lavere siden 1969. Udviklingen i nøgletallene giver ekstra tro blandt markedsdeltagerne på, at den amerikanske centralbank hæver renten på sit næste møde 13. juni.

- Set i lyset af den rekordlave arbejdsløshed og solide jobskabelse er renten i USA fortsat lav. Selv om Fed har hævet renten med 1,5 procentpoint siden slutningen af 2015, skal renten højere op for at afværge, at amerikansk økonomi koger over, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

Den japanske valuta er fredag blevet svækket over en bred kam, efter at Bank of Japan har meldt om en reduktion af sin beholdning af japanske statsobligationer for første gang siden februar.

Overfor dollar er den japanske yen fredag svækket til 109,64 for en dollar fra et niveau på 108,61 yen torsdag eftermiddag. Desuden er euro over for yen styrket til 128,00 yen fra 126,74 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Kollegas nedjustering punkterede DSV

Tweets fra Trump og aktiegyser: Enormt markedspres på Jerome Powell før Fed-rentemøde

Analytiker spår færre rentehop i 2019: Fed vil nok pakke julegaven til Trump blødt ind

1200 ejendomsejere er ikke blevet opkrævet boligskat

Virksomheder kæmper for livet og klager til staten: Lukning af Kolding Havn er ulovlig

Mænger sig med Amazon, Nike og Apple: Dansk reklamefilm er blandt verdens 10 mest sete på Youtube i år

USA: Optimisme inden rentemøde - fusion løfter Pfizer

Efter afsløring om deling af data med tech-giganter: Facebook svarer nu igen

Lille revisor-gigant vil hugge hele rådgiver-hold fra rivaler