Økonomi Af
Den lange rente på det danske obligationsmarked handles uændret fra morgenstunden. Den toneangivende tiårige danske statsobligation handles med en rente på 0,55 pct.

Investorerne har fået et skuffende tal fra Tyskland, hvor fabriksordrer faldt 0,9 pct. i marts, mens der var ventet en stigning på 0,5 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Investorerne kan også handle på bagkant af den amerikanske jobrapport fra fredag, som ifølge Mathias Rømer Sproegel var en smule svag trods et solidt fald i arbejdsløsheden samt en opjustering af opgørelsen fra marts i forhold til jobvæksten.

Men der er ikke nøgletal af betydning resten af mandagen.

Den lange amerikanske rente endte fredag, som den sluttede torsdag, i 2,95 pct., hvilket var et enkelt basispoint højere, end da de danske obligationshandlere gik hjem. Den korte 2-årige rente tikkede derimod 2 basispoint op i 2,50 pct.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation endte med en stigning på 2 basispoint i 0,55 pct. i forhold til torsdagens lukkeniveau.

FLERE FED-TALER

Senere på dagen kan investorerne se frem til adskillige taler fra chefer for den amerikanske central bank, Fed.

Når klokken slår 14.25 går Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta, på talerstolen.

Sydbank vil især holde øje med, hvordan medlemmernes ordlyd i forhold til inflationen er.

- Vores fortolkning af ordet "symmetrisk" er, at Fed vil tillade, at inflationen i de kommende måneder skyder en smule over 2 pct. uden Fed vil hæve renten mere, end de gradvise renteforhøjelser Fed hidtil har signaleret, siger makroanalytikeren.

I sidste uge var der rentemøde i Fed, hvor banken fik indføjet, at inflationsmålet er "symmetrisk", og derved åbnede Fed op for, at inflationen altså kan ligge på begge sider af 2-tallet.

Tallet fra industriproduktionen i marts i Danmark er også kommet. Det viste et fald på 0,4 pct., det viser tallet fra Danmarks Statistik.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk pensionsgigant oplever tysk shitstorm efter milliard-investering i Berlins arbejderkvarter

Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Arasjöns frosne vand blev isbryder mellem far og søn

Medicinalgigant efter aktie-smæk til 262 mia. kr.: "Absurd konspirationsteori"

Danmarks økonomi får topkarakter trods hvidvasksag

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Svingmesteren fra BMW er tilbage i fin form

Han fik et uimodståeligt tilbud: "Når man bliver stillet over for sådan en udfordring, så skal man tage den"

Hella Joof: "Det kan godt være, at jeg er ressourcestærk, men det er jeg bl. a. fordi jeg har prøvet at rode rundt på bunden"