Kinesiske nøgletal er landet: Let skuffende salg overskygges af høj produktion og investering
Det kinesiske detailsalg skuffede i februar.
Foto: Free/Colourbox
Økonomi Af
Det kinesiske detailsalg skuffer en lille smule i februar i forhold til forventningerne, men industriproduktionen stiger i en højere takt end estimeret, og også investeringerne viser en højere stigningstakt end ventet.

Ifølge data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing steg det kinesiske detailsalg 9,7 pct. i februar i forhold til samme måned året før.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 9,8 pct. for februar efter januars stigning på 10,2 pct.

Stigningstakten i industriproduktion i februar var på 7,2 pct. på årsbasis, hvilket skal ses i forhold til økonomernes estimerede stigning på 6,2 pct., mens fremgangen lød på 6,6 pct. i januar.

Investeringerne uden for landbruget steg 7,9 pct. mod en stigningstakt i januar på 7,2 pct. og analytikernes forventede 7,0 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere