USA's handelsunderskud er det højeste i ni år
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Det amerikanske handelsunderskud blev i januar øget til 56,6 milliarder dollar (næsten 340 milliarder kroner), selv om præsident Donald Trump forsøger at skabe mere balance.

Handelsunderskuddet blev øget med fem procent fra december til januar. Det var mere end økonomiske iagttagere havde ventet. De fleste havde forudset en stigning på to procent.

En del af baggrunden for det øgede underskud er, at USA har eksporteret mindre brændstof og har solgt færre fly, viser statistikkerne fra handelsdepartementet i Washington.

I oktober 2008 var handelsunderskuddet på 60,2 milliarder dollar.

Handelsunderskuddet viser forskellen på værdien af det USA sælger, og på det som amerikanerne køber i udlandet. Dette underskud er vokset fem måneder i træk. Eksporten i januar faldt 1,3 procent, mens importen var uændret.

Præsident Trump har flere gange langet ud efter Kina, når han har krævet en mere retfærdig handelsbalance.

Januartallene viser, at handlen med Kina alene stod for 36 milliarder dollar af underskuddet, og at USAs handelsunderskud med landet var det højeste siden september 2015.

Handelskløften i forholdet til Mexico gik den modsatte vej og gik ned fra 5,4 milliarder dollar i december til 4,1 milliarder dollar i januar. Handelsunderskuddet med Canada, USAs største handelspartner, voksede 65 procent til 3,6 milliarder dollar, hvilket er det højeste niveau i tre år.

Samtidig har der ikke været tegn på vækst i produktiviteten i USA i sidste kvartal af 2017, hvilket betyder, at produktiviteten var på det laveste niveau i næsten to år, viser tallene fra departementet.

/ritzau/Reuters


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flere privatkunder pønser på at droppe Danske Bank

Vestas klar med første havmølle med tocifret MW-kapacitet

Aktier: Firkløver trak C25 i plus - Pandora faldt til bunds

Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering

Dansk bolig- og tøjkoncern begæret konkurs: Adm. direktør er trådt tilbage

Jarlov afviser at komme ud i alle afkroge af hvidvasksag: Det ville koste et trecifret milliardbeløb

Michael Friis: Pharma-aktierne begynder at se interessante ud

Fitch sænker Danske Banks udsigter for kreditvurdering til "negative"

Franske Total øger indflydelsen i den danske Nordsø: Overtager Chevrons andel af DUC