Valuta: Potentiel handelskonflikt lægger dæmper på dollar
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den amerikanske dollar er i bakgear onsdag som følge af risiko for en handelskonflikt med USA i spidsen, mens euro er i fokus frem mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Ifølge amerikanske medier er Donald Trump klar til at lægge told på kinesiske varer, og tirsdag meldte hans økonomiske rådgiver sin afgang.

Tidligere har Trump varslet told på aluminium og stål importeret til USA, mens EU har meldt ud, at unionen som modsvar er klar til at lægge afgifter på amerikanske varer.

- Hele temaet omkring en handelskrig gør, at dollar er sårbar i øjeblikket. Hvis tiltagene bliver ført ud i livet, så vil det også slå tilbage på amerikansk økonomi.

- En handelskrig vil dæmpe den økonomiske aktivitet og svække dollar, siger Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea.

Den amerikanske valuta svækkes onsdag, så der går 1,2417 dollar på en euro mod 1,2403 tirsdag eftermiddag og 1,2440 tidligere på dagen.

Niels Christensen vurderer, at dollar ville være blevet svækket yderligere, hvis det ikke havde været for torsdagens møde i ECB.

- Der kan være investorer, som lukker ned for positioner inden mødet. Vi venter, at ECB vil have en meget afventende holdning, og vi ser størst sandsynlighed for bløde toner, hvilket ikke burde styrke euro, siger Niels Christensen.

Det begrunder han med, at de seneste inflationstal fra eurozonen var til den svage side.

Nordea forventer ingen meldinger om ECB's opkøbsprogram af obligationer, der står til at udløbe ved udgangen af september.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Spil gør klar til salg af kasinoguldæg

Aktier: Energi kunne ikke trække USA i plus

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...

Ejendomsudvikler vil bruge 25 mia på at bygge ny by

Kongen af shoppingscentre stopper med centerbyggeri: "Historisk set har det været en alt for dårlig forretning."

Aktiesalget skydes i gang: Dansk cannabisselskab går på børsen

Analyse: Labour overvejer ny folkeafstemning om brexit, men et stop for brexit er usandsynligt

Løkke: Nedslående Trump-tale med fravær af ledelse

Norske aktier i rekord på rekord