Økonomi Af
Det er blevet billigere at låne penge for både den almindelige dansker og virksomhederne, og i november nåede bankernes udlånsrente et historisk lavt niveau.

Det viser en opgørelse fra Finans Danmark, bankernes lobbyorganisation.

Den historisk lave udlånsrente skyldes, at det økonomiske opsving har skærpet konkurrencen bankerne imellem - og da bankerne er velkapitaliserede og har solide indlånsoverskud, fører konkurrencen om kunderne til en lavere rente på udlån.

- Det er normalt, at der i perioder med økonomisk fremgang sker en lempelse i udlånsrenterne. Det er godt for danskerne og for virksomhederne.

- Den lave udlånsrente giver de danske virksomheder gode finansieringsmuligheder, hvilket styrker deres mulighed for at investere i fremtiden og fastholde en stærk konkurrenceevne, siger cheføkonom Niels Arne Dam fra i Finans Danmark i en meddelelse.

I november var rentesatsen for erhverv gennemsnitligt 2,556 pct., mens den for husholdninger var 4,240 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Zig-zag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"

Løkke om brexit: "Der skal findes en tredje vej frem og det kræver noget kreativitet

Niels Lunde: Ole Andersen har udspillet sin rolle

Overblik: Derfor er den irske grænse et brexit-problem

Hvidvaskkunder købte pels for flere millioner i dansk selskab

May: Brexit-aftale kan landes inden for dage eller uger

Kometkarrieren sikrede ham landets næstdyreste hus: Nu er Danske Banks kronprins dumpet