Økonomi Af
Den amerikanske dollar ligger marginalt styrket onsdag morgen, hvor investorerne i vid udstrækning afventer afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for yderligere indikationer om kommende stramninger.

Centralbanken ventes at fastholde renten uændret, men investorerne vil holde øje med nye indikationer om, hvorvidt Federal Reserve vil genoptage de planlagte rentestigninger allerede i næste måned.

"Markedets forventninger er stort set i tråd med det pengepolitiske udvalgs egne fremskrivninger fra sidste møde om endnu en renteforhøjelse i år, så der er ikke meget behov for at tænde advarselslamperne eller på anden vis gøre opmærksom på en forestående beslutning," siger chefstrateg Marshall Gittler fra ACLS Global i et notat ifølge Reuters.

Venter på skattereform


Og sideløbende med at mødet i Federal Open Market Committee (FOMC) afventes, holdes der øje med et lovforslag om en skattereduktion, der forventes fremlagt torsdag, foruden det amerikanske finansministeriums auktionsplaner, der vil give indikationer om, hvor meget det højere finansieringsbehov fra et voksende underskud slår igennem, mens Federal Reserve samtidig gennemfører balancereduktioner.

Og oveni venter der fredag beskæftigelsesrapport for oktober i USA, der også kan styrke opfattelsen af, at amerikansk økonomi er ved at komme op i fart.

Inden da ventes præsident Donald Trump at annoncere, hvem han nominerer til ny chef for Federal Reserve. Rapporter tyder på, at den nuværende Fed-guvernør Jerome Powell bliver nomineret til at overtage Janet Yellens job som centralbankchef, når hendes mandat udløber i februar.

Euro koster onsdag morgen 1,1635 dollar mod 1,1645 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 113,85 yen mod 113,65 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed går der 132,45 yen på en euro onsdag morgen mod 132,35 yen tirsdag eftermiddag.

Bitcoin med rekordhøj værdi

I den anden ende af verdens store valutaer ramte kryptovalutaen bitcoin onsdag morgen endnu et rekordhøjt niveau.

Stigningen kommer, efter at CME Group, der er verdens største derivatudbyder, tirsdag annoncerede, at gruppen vil lancere en futurekontrakt for bitcoin senere i år.

Trækket markerer et syvmileskridt i den digitale valutas vej mod større legitimitet, da større likviditet og mere faste rammer for handlen øger respekten for kryptovalutaens værdi i det digitale samfund.

Bitcoin koster onsdag morgen 6388 dollar mod 6381 dollar tirsdag eftermiddag og en top på 6456 dollar i den tidlige asiatiske handel onsdag.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Er du blandt de 140.000 boligejere med 2,5 procentslån? Så skal du surfe med på konverteringsbølgen

Gigantforvalter: Aktierne vil stige over 6 pct årligt det næste årti - sådan skal du investere

Nationalbankdirektør om stærke danske nøgletal midt i europæisk nedtur: "Personligt er jeg en smule overrasket"

Britisk stormagasinkæde modtager købstilbud på Magasin du Nord

Løkke til EU-topmøde: "Jeg er jo nødt til at tage hjem og fortælle, at vi er nødt til at fortsætte vores forberedelser på et hårdt brexit"

Gysertal for tysk industri sender euro og renter ned: "Det er en grim, negativ overraskelse"

Anklagere kræver mindst seks års fængsel til Genan-stifter