Økonomi Af
Fravær af sikre informationer om Den Europæiske Centralbanks, ECB's, planer med opkøb af obligationer styrker onsdag dollar over for euro, mens usikkerhed op til det japanske parlamentsvalg presser yen.

ECB's støtteopkøb af obligationer fortsætter ind i 2018. Det er der enighed om. Men om omfanget hersker der tvivl. Markedet venter en reduktion af de aktuelle opkøb på 60 mia. euro om måneden, og usikkerheden går på, om beløbet reduceres til 40 mia. euro eller måske 30 mia. euro.

Onsdag middag koster euro 1,1753 dollar mod 1,1766 dollar onsdag morgen, men mod 1,1739 dollar, da den amerikanske valuta stod stærkest tirsdag eftermiddag. For knapt en uge siden kostede euro tæt på 1,1900 dollar.

Over for dollar er yen onsdag middag svækket til 112,76 yen per dollar fra 112,23 yen onsdag morgen og 112,34 yen tirsdag eftermiddag. Og her er det ifølge Bloomberg News usikkerhed frem mod et japanske valg, der sætter tonen. Valget holdes i utide i den kommende weekend, og Shinzo Abes regeringsparti skønnes at få en komfortabel valgsejr.

Generelt styrkes dollar af forventninger om en amerikansk renteforhøjelse båret af økonomisk fremgang. Yderligere er dollar styrket af rygter om, at centralbankens, Feds, topchef, Janet Yellen, vil blive afløst af James Taylor, som er mere ivrig for at hæve renten.

- Men uanset hvem der bliver chef, vil Fed fortsætte normaliseringen af pengepolitikken, og den amerikanske rente vil være højere næste år, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities til Reuters.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Momsbombe i EU: 1100 mia kr ryger på gulvet

Niels Lunde: Thomas Borgen holder højst et par uger

Ekspert: Britisk efterforskning af hvidvasksag vil næppe føre til milliardbøde - endnu

Forrykt hurtig McLaren: Ayrton Senna ville have været stolt

Frank Jensen giver dødsstødet til dansk Formel 1 Grand Prix: "Der er brug for at trække en streg"

Valuta: Pund bankes ned af EU's brexit-afslag

Vestager om hvidvask i Danske Bank: "Det er en giga-skandale"

Dansk cannabis-selskab på vej på børsen - så stort er potentialet

Lars Rohde om Thomas Borgens afgang efter hvidvaskskandale: Det er naturligt