Økonomi Af
Der er god grund til optimisme på det europæiske kontinent, hvor det økonomiske opsving bliver stadig mere solidt og fortsætter med at sprede sig på tværs af sektorer og lande.

Sådan lyder det mandag eftermiddag fra Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB), i en tale i Europa-Parlamentet.

"De nedadgående risici for vækstudsigterne reduceres yderligere, og nogle af de usikkerheder, vi så mod slutningen af sidste år, er faldet tydeligt," siger ECB-chefen ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

I talen nævner Mario Draghi, at fordi forbrug og investeringer er de vigtigste drivkræfter for den økonomiske genopretning, så gør det den også mere robust og modstandsdygtig over for negative risici, som er overvejende globale faktorer.

Men på trods af en stærk genopretning i den europæiske økonomi så har et underliggende inflationspres fortsat med at være en bremseklods ifølge ECB-chefen.

"Det indenlandske omkostningstryk, som primært udspringer fra lønninger, er stadig utilstrækkeligt til at understøtte en varig og selvbærende konvergens af inflationen i relation til vores mellemlange mål," siger Mario Draghi.

ECB-chefen tilføjer, at for at styrke det indenlandske prispris er der stadig brug for meget imødekommende finansieringsbetingelser, som i sig selv afhænger af en rimelig pengepolitisk tilpasning.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Spænding om Genmabs forventninger til 2019: Her er analytikernes vurderinger

  Kronik: Sådan kan Danmark indkassere 1.600.000.000 kr - hvorfor kommer vi ikke bare i gang?

  Britiske fårehyrder frygter masseslagtning ved brexit

  Svindelmistænke Britta Nielsen har overført over 10 mio til nærtstående personer

  Topchef i Arbejdernes Landsbank efter hastigt dalende overskud: "Vi rammer inden for skiven"

  Svensk storbank dratter på børsen efter mistanke om hvidvask

  Her genåbner de 15 første BR-butikker over hele landet

  Simcorp brager op på børsen: Sådan vil topchefen fortsætte væksten i USA

  Stort potentiale i Genmab - vær klar på disse risici