Økonomi Af
Der er god grund til optimisme på det europæiske kontinent, hvor det økonomiske opsving bliver stadig mere solidt og fortsætter med at sprede sig på tværs af sektorer og lande.

Sådan lyder det mandag eftermiddag fra Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB), i en tale i Europa-Parlamentet.

"De nedadgående risici for vækstudsigterne reduceres yderligere, og nogle af de usikkerheder, vi så mod slutningen af sidste år, er faldet tydeligt," siger ECB-chefen ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

I talen nævner Mario Draghi, at fordi forbrug og investeringer er de vigtigste drivkræfter for den økonomiske genopretning, så gør det den også mere robust og modstandsdygtig over for negative risici, som er overvejende globale faktorer.

Men på trods af en stærk genopretning i den europæiske økonomi så har et underliggende inflationspres fortsat med at være en bremseklods ifølge ECB-chefen.

"Det indenlandske omkostningstryk, som primært udspringer fra lønninger, er stadig utilstrækkeligt til at understøtte en varig og selvbærende konvergens af inflationen i relation til vores mellemlange mål," siger Mario Draghi.

ECB-chefen tilføjer, at for at styrke det indenlandske prispris er der stadig brug for meget imødekommende finansieringsbetingelser, som i sig selv afhænger af en rimelig pengepolitisk tilpasning.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal