Fed: Renten hæves "snart" såfremt økonomien spiller med
Fed-chef Janet Yellen.
Foto: Scanpix
Økonomi Af
De fleste medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, mener, at banken bør hæve renten "snart", såfremt økonomien fortsætter med at komme sig oven på den overraskende opbremsning i første kvartal.

Det fremgår af referatet fra FOMC-mødet i starten af maj, der blev offentliggjort efter at den danske Kristi himmelfartsferie var gået i gang onsdag aften.

Protokollen viste, at nogle af centralbankens topfolk stadig søger beviser for, at den seneste afmatning i væksten er midlertidig, og at inflationen er på vej op, inden de forpligter sig til endnu en renteforhøjelse.

Men hvis de økonomiske data materialiserer sig som ventet, finder Federal Reserve det "passende", at hæve renten på det kommende møde 13.-14. juni.

Referatet indeholdt også detaljer om, hvordan Fed kan reducere den 4500 mia. dollar store balance, der er akkumuleret gennem køb af stats- og realkreditobligationer under recessionen.

FOMC foretrækker en plan, der vil lade aktiverne gradvist udløbe og hver tredje måned reducere det beløb, som hidtil har været geninvesteret, for derigennem at gennemføre en "forudsigelig og velordnet reduktion".

FOMC-medlemmerne gentog, at det er vigtigt at gradvist hæve renten til et mere normalt niveau efter at have holdt ultralave i årevis for at stimulere økonomien oven på finanskrisen.

Svage inflationsdata og et overraskende trægt lønpres trods et stærkt arbejdsmarked har sat sig sine spor i vurderingen, selv om den generelle vurdering er, at vækstopbremsningen sandsynligvis er "forbigående".

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal