Fed: Renten hæves "snart" såfremt økonomien spiller med
Fed-chef Janet Yellen.
Foto: Scanpix
Økonomi Af
De fleste medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, mener, at banken bør hæve renten "snart", såfremt økonomien fortsætter med at komme sig oven på den overraskende opbremsning i første kvartal.

Det fremgår af referatet fra FOMC-mødet i starten af maj, der blev offentliggjort efter at den danske Kristi himmelfartsferie var gået i gang onsdag aften.

Protokollen viste, at nogle af centralbankens topfolk stadig søger beviser for, at den seneste afmatning i væksten er midlertidig, og at inflationen er på vej op, inden de forpligter sig til endnu en renteforhøjelse.

Men hvis de økonomiske data materialiserer sig som ventet, finder Federal Reserve det "passende", at hæve renten på det kommende møde 13.-14. juni.

Referatet indeholdt også detaljer om, hvordan Fed kan reducere den 4500 mia. dollar store balance, der er akkumuleret gennem køb af stats- og realkreditobligationer under recessionen.

FOMC foretrækker en plan, der vil lade aktiverne gradvist udløbe og hver tredje måned reducere det beløb, som hidtil har været geninvesteret, for derigennem at gennemføre en "forudsigelig og velordnet reduktion".

FOMC-medlemmerne gentog, at det er vigtigt at gradvist hæve renten til et mere normalt niveau efter at have holdt ultralave i årevis for at stimulere økonomien oven på finanskrisen.

Svage inflationsdata og et overraskende trægt lønpres trods et stærkt arbejdsmarked har sat sig sine spor i vurderingen, selv om den generelle vurdering er, at vækstopbremsningen sandsynligvis er "forbigående".

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Tre parlamentsmedlemmer forlader Mays parti

  NemID-brugere risikerer at betale for misbrug af oplysninger

  Spænding om Genmabs forventninger til 2019: Her er analytikernes vurderinger

  Chefstrateg: Derfor er dagens referat fra Fed afgørende for markederne

  Kronik: Sådan kan Danmark indkassere 1.600.000.000 kr - hvorfor kommer vi ikke bare i gang?

  Britiske fårehyrder frygter masseslagtning ved brexit

  Svindelmistænke Britta Nielsen har overført over 10 mio til nærtstående personer

  Topchef i Arbejdernes Landsbank efter hastigt dalende overskud: "Vi rammer inden for skiven"

  Svensk storbank dratter på børsen efter mistanke om hvidvask