Økonomi Af
Valutamarkederne ser frem mod eftermiddagens udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, samt referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité.

De seneste udtalelser fra ECB-spidserne Peter Praet og Benoit Coeuré, der begge er medlemmer af ECB's bestyrelse, og betegnes som Draghis højre og venstre hård, har peget i forskellige retninger. Markederne håber derfor på mere klarhed, når Mario Draghi går på talerstolen i Madrid.

Peter Praet og Benoit Coeure er begge bekymrede for, hvordan markederne vil reagere på ECB's første skridt mod at skrue ned for den pengepolitiske stimuli, der har været afgørende for de europæiske finansmarkeder de senere år.

Men hvor Praet taler for forsigtighed og fastholdelse af den tendens til lempelser, der hidtil har været i ECB's guidance, mener Coeure, at det kan føre til et større chok, hvis ECB bevæger sig for langsomt, skriver Bloomberg News. Derfor bliver det op til Mario Draghi at skabe konsensus mellem de to divergerende spor ved næste møde 8. juni, og investorerne vil kigge efter konsensustegn ved talen i Madrid.

- ECB's kommunikation har altid været mere af en kakofoni end en koncert. Det illustrerer perfekt det split, der er i ECB's ledende råd. Coeure vil forberede markederne på et uundgåeligt exit, mens Praet har travlt med at påpege, at betingelserne for et exit endnu ikke er mødt, siger Richard Barwell fra BNP Paribas til Bloomberg News.

Euro er svækket godt 0,4 pct. til et niveau på 1,1183 dollar per euro mod 1,1229 dollar per euro ved dansk børslukketid tirsdag.

Den europæiske møntfod er styrket en smule over for yen siden gårsdagens lukketid og handles nu til 125,07 yen per euro mod 124,76 yen per euro kl. 17 tirsdag eftermiddag.

I aften dansk tid får markederne nyt fra USA i form af referatet fra Federal Reserves seneste rentemøde, der kan give indikationer på, om en ny rentehævning er på vej ved næste rentemøde i juni.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio

Dansk tobakskæmpe køber hollandsk cigarfirma for 1,5 mia kr

Sådan deles rovet efter canadisk udbyttefinte: Storbanker har scoret kassen, mens pensionskasse står til milliardtab

Højt placeret dansker stopper efter 34 år i NCC

Dansker står til at blive milliardær på kæmpe børsnotering

Olieanalytiker: Hvis Saudi-Arabiens produktion fortsat er skruet ned, vil olieprisen bevæge sig op med mellem 10 og 20 dollar – måske mere