Økonomi Af
Valutamarkederne ser frem mod eftermiddagens udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, samt referatet fra seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité.

De seneste udtalelser fra ECB-spidserne Peter Praet og Benoit Coeuré, der begge er medlemmer af ECB's bestyrelse, og betegnes som Draghis højre og venstre hård, har peget i forskellige retninger. Markederne håber derfor på mere klarhed, når Mario Draghi går på talerstolen i Madrid.

Peter Praet og Benoit Coeure er begge bekymrede for, hvordan markederne vil reagere på ECB's første skridt mod at skrue ned for den pengepolitiske stimuli, der har været afgørende for de europæiske finansmarkeder de senere år.

Men hvor Praet taler for forsigtighed og fastholdelse af den tendens til lempelser, der hidtil har været i ECB's guidance, mener Coeure, at det kan føre til et større chok, hvis ECB bevæger sig for langsomt, skriver Bloomberg News. Derfor bliver det op til Mario Draghi at skabe konsensus mellem de to divergerende spor ved næste møde 8. juni, og investorerne vil kigge efter konsensustegn ved talen i Madrid.

- ECB's kommunikation har altid været mere af en kakofoni end en koncert. Det illustrerer perfekt det split, der er i ECB's ledende råd. Coeure vil forberede markederne på et uundgåeligt exit, mens Praet har travlt med at påpege, at betingelserne for et exit endnu ikke er mødt, siger Richard Barwell fra BNP Paribas til Bloomberg News.

Euro er svækket godt 0,4 pct. til et niveau på 1,1183 dollar per euro mod 1,1229 dollar per euro ved dansk børslukketid tirsdag.

Den europæiske møntfod er styrket en smule over for yen siden gårsdagens lukketid og handles nu til 125,07 yen per euro mod 124,76 yen per euro kl. 17 tirsdag eftermiddag.

I aften dansk tid får markederne nyt fra USA i form af referatet fra Federal Reserves seneste rentemøde, der kan give indikationer på, om en ny rentehævning er på vej ved næste rentemøde i juni.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May vil overbevise EU om at udskyde brexit: "Denne forsinkelse er en personlig fortrydelse for mig"

Aktier i USA: Biotekselskab falder 27 pct. fra handelsstart

Pensionboss skal afløse Karsten Dybvad som formand for CBS

Dansk bitcoin-velhavers schweiziske selskab har tjent 347 mio kr på to år

Analyse: Vestager har små chancer for at nuppe en toppost i EU - lægger pres på Løkke og Frederiksen

Corbyn vil forhandle alternativ aftale på plads med EU

Aktier i USA: Biotekselskab står til skidt start i ventet surt marked

"For mig at se får du 75 pct af din ledelsesstil fra dine forældre"

Ny rekordkurs til 1,5 procentslånet: "Det er bemærkelsesværdigt"