Økonomi Af
Opec-landene levede op til lidt mere end ni tiendedele af deres fælles nedskæringsaftale i februar. Det fortæller det internationale energiagentur, IEA, i sin månedsrapport.

91 pct. af nedskæringsaftalen fra december 2016 blev overholdt, efter at Opec-landene øgede produktionen med 170.000 tønder per dag til 32,01 mio. tønder per dag i februar.

Stigningen kan tilskrives Saudi-Arabien, som øgede produktionen med 180.000 tønder per dag i måneden og dermed var kun 20.000 tønder fra sin daglige kvote på 10 mio. tønder.

IEA bemærker dog, at der ikke er sket et fald i olielagrene trods nedskæringerne i januar og februar. De kommercielle lagre i OECD-landene voksede i januar med 48 mio. tønder til 3,03 mia. tønder, medles det. Februar har dog budt på et marginal fald i lagrene ifølge de foreløbige tal.

Olieprisen tog ikke stor notits af månedsrapporten fra IEA, da en tønde Brent-olie kortvarigt tabte cirka 10 cent per tønde men hurtigt var tilbage i et prisleje omkring 51,60 dollar per tønde.

Tirsdag faldt olieprisen kraftigt efter meldinger om produktionsstigningen i Saudi-Arabien, men det tabte blev genvundet i løbet af samme aften.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thulesen: "Alle gode gaver kan regeringen uddele inden næste folketingsvalg. De trælse regninger venter man med til efter valget"

Finansdirektør i Novozymes ser gylden fremtid med høj profit i alle forretningsområder

Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Analytikere: Nordea vil formentlig skære udbytte med næsten en tredjedel

Gældskaos i skattevæsenet fortsætter: Nyt it-system kan først kradse penge ind om to år

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"