Olieprisen sniger sig op i skyggen af medlinger fra Iran og Irak
Foto: Scanpix/Sergei Karpukhin
Økonomi Af
Prisen på en tønde olie rejser sig en smule mandag morgen efter meldinger fra henholdsvis Iran, Irak og Rusland. Det får troen på en aftale på Opec-mødet i Wien 30. november til at blusse op.

Iran har ifølge Bloomberg News signaleret, at man er parat til at indgå en aftale med sammenslutningen af olieeksporterende land, Opec. Og fra Irak forlyder det, at man er klar til at komme med nye forslag op til mødet, skriver Bloomberg News.

Den iranske olieminister, Bijan Namdar Zanganeh, siger at det er "meget sandsynligt" at medlemmerne af Opec vil nå til enighed. Og Wall Street Journal skriver, at den irakiske olieminister Jabbar al-Luaibi har sagt, at man vil komme med tre nye forslag denne uge, som falder i tråd med organisationens ønsker om olieproduktionen.

- Det er rimeligt tydeligt, at nogle i markedet er sikre på, at det her vil lede til et produktionsloft, siger Michael McCarthy, chefstrateg hos CMC Markets, til Bloomberg News.

En tønde Nordsøolie koster mandag morgen 47,35 dollar mod 45,95 dollar fredag klokken 17. En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, ligger til 46,12 dollar mod 44,85 dollar i fredags ved markedslukningen.

Både A- og B-aktien i A.P. Møller-Mærsk stiger mandag morgen med henholdsvis 0,4 pct. til 8575 kr. og 0,1 pct. til 9050 kr.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Linak-milliardær dropper fond efter ny skattemur - flere eksperter advarer

Novo Nordisk køber sig adgang til nye teknologier - forskningsdirektør er åben over for flere opkøb

Det kan vi lære: Stadil, synes du selv det er rimeligt?

Officielt: Mærsk-kronprins bliver topchef hos stor rival

Morten Helveg Petersen vil sætte Danmark i den grønne energis førersæde: "Vi skal være havvindens sheiker"

Dansk tilsynschef: EU skal ikke have et hvidvasktilsyn - det klares bedst nationalt

Minusrenter er kommet for at blive - det skal du tænke på som investor

Rokade i toppen: Ny mand i spidsen for Carlsberg Danmark