Goldman Sachs: Nu er der mangel på olie
Efterspørgslen efter olie overgår nu udbuddet vurderer investeringsbanken Goldman Sacchs. Her ses olieudvindingsudstyr fra Devon Energy i Oklohoma City
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Olieproduktionen i Nigeria, som er Afrikas største producent af råolie, er på laveste niveau i 20 år, og sammenholdt med brande i Canada, arbejdsstrejker i Kuwait og uroligheder i Columbia, så opvejer det mere end rigeligt det produktionsløft, der sker  i Iran og Irak, fastslår investeringsbanken Goldman Sachs i en analyse af oliemarkedet.

Det fik oliepriserne til at stige mandag, og Goldman Sachs er nu mere optimistisk og vurderer, at prisen på Brent råolie i andet kvartal vil lægge sig på omtrent 45 dollar for en tønde og stige til 50 dollar i andet halvår.

"Den fysiske rebalancering af oliemarkedet er endeligt begyndt," skriver banken, ifølge det amerikanske finansmedie Barron's.

I første kvartal overraskede balancen mellem udbud og efterspørgsel, så udbuddet af olie var på 1,4 millioner tønder pr. dag over efterspørgselsniveauet, men ifølge Goldman Sachs er det ved at skifte, så efterspørgslen er større end udbuddet.

"Et kvartal før end vi havde ventet," skriver Goldman Sachs.

Banken hæfter sig samtidig ved, at efterspørgslen i Asien er robust.

"Øget salg af køretøjer, aktivitet og større høst leder os til at løfte vores indiske og russiske efterspørgselsestimat for året. Og imens vi reducerer vores USA og EU-prognose på kombinationen af lavere aktivitet og højere priser end tidligere ventet, så løfter vi vores Kina-efterspørgselsprognose, for at afspejle den ventede støtte fra den nylige stimulus," skriver Goldman Sachs.

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Teva får gylden USA-godkendelse: Aktien brager op

Verdens rigeste familie er blevet 76 mia kr rigere i dag

Analyse: Pandora-top lancerer ny tv-genre

Nykredit flirter igen med prestigeområde

USA truer Tyrkiet med at udvide sanktioner

Danish Crown-topchef: Vi er pressede - markedet er helt usædvanligt

Carlsberg er nu 120 milliarder kroner værd

GN Store Nord annoncerer samarbejde med Google

Droppede godt job og flyttede ind i en tarvelig kælder: I dag styrer han en international succesvirksomhed