DI: Forbrugere og virksomheder får gavn af WTO-aftale
Dansk Industri er overbevist om, at en ny handelsaftale vil komme de danske eksportvirksomheder til gode.
Foto: PR-foto
Økonomi Af
En ny aftale under Verdenshandelsorganisationen, WTO, vil betyde mere eksport for danske virksomheder og billigere fladskærme for forbrugerne.

Det vurderer Dansk Industri (DI), efter at aftalen om informationsteknologi er blevet offentliggjort fredag eftermiddag.

- For danske virksomheder er det her en rigtig vigtig aftale, for den betyder, at vi nu kan sælge mere elektronisk udstyr toldfrit til det meste af verden, fortæller seniorchefkonsulent ved DI Peter Bay Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Aftalen, som er en udvidelse af en allerede eksisterende frihandelsaftale på området, indholder den største toldreduktion i 20 år. Afgifter bliver fjernet på 201 it-produkter.

- Det gavner selvfølgelig vores eksport af medicinsk udstyr, men også den brede underskov af danske virksomheder, der afsætter alle mulige former for elektroniske produkter, som er omfattet af aftalen, siger Peter Bay Kirkegaard.

Aftalen berører ifølge DI direkte dansk eksport af elektroniske varer for omkring 14 milliarder kroner, hvilket er mere end Danmarks samlede vareeksport til Syd- og Mellemamerika.

Den øgede frihandel vil åbne op for mere eksport af danske teknologier, da priserne på grund af de afskaffede afgifter bliver lavere.

Omvendt vil danskere ifølge DI også få mulighed for at importere billigere fladskærme, GPS-udstyr og spilkonsoller.

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Britisk rigsadvokat fik millioner af Shah-lejr i kamp mod de danske myndigheder

Niels Lunde: Tak for en fantastisk Gazelle-fest

Danmarks hurtigst voksende virksomhed har vækst på 6400 pct: Her er listen over landets 100 største vækstraketter

Store smil og god stemnng: Se billederne fra den store Gazelle-fejring

Finanshuse: Genmab står i en stærk position

Fibernetsucces er vokset 3027 pct på fire år: Stifter fik et budget på 500.000 kr. af sin bror til at bryde igennem med ultrahurtigt internet

"Stil som Churchill" - sådan blev den bedst betalte parlamentariker en af britisk politiks mest magtfulde mænd

Gazeller i tal 2019: Se hvor meget Gazellerne tjener, hvor mange ansatte de har og hvor i landet de ligger

Jesper Øhlenschlæger afviser alle beskyldninger: "Hvorfor hylder I os ikke?"