DI: Forbrugere og virksomheder får gavn af WTO-aftale
Dansk Industri er overbevist om, at en ny handelsaftale vil komme de danske eksportvirksomheder til gode.
Foto: PR-foto
Økonomi Af
En ny aftale under Verdenshandelsorganisationen, WTO, vil betyde mere eksport for danske virksomheder og billigere fladskærme for forbrugerne.

Det vurderer Dansk Industri (DI), efter at aftalen om informationsteknologi er blevet offentliggjort fredag eftermiddag.

- For danske virksomheder er det her en rigtig vigtig aftale, for den betyder, at vi nu kan sælge mere elektronisk udstyr toldfrit til det meste af verden, fortæller seniorchefkonsulent ved DI Peter Bay Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Aftalen, som er en udvidelse af en allerede eksisterende frihandelsaftale på området, indholder den største toldreduktion i 20 år. Afgifter bliver fjernet på 201 it-produkter.

- Det gavner selvfølgelig vores eksport af medicinsk udstyr, men også den brede underskov af danske virksomheder, der afsætter alle mulige former for elektroniske produkter, som er omfattet af aftalen, siger Peter Bay Kirkegaard.

Aftalen berører ifølge DI direkte dansk eksport af elektroniske varer for omkring 14 milliarder kroner, hvilket er mere end Danmarks samlede vareeksport til Syd- og Mellemamerika.

Den øgede frihandel vil åbne op for mere eksport af danske teknologier, da priserne på grund af de afskaffede afgifter bliver lavere.

Omvendt vil danskere ifølge DI også få mulighed for at importere billigere fladskærme, GPS-udstyr og spilkonsoller.

/ritzau/

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd

Kina-ekspert: ByteDance og Luckin Coffee kan blive de nye globale børsgiganter - danske virksomheder vil blive tromlet