Staten taber formue efter EU-sag
Foto: Colourbox
Økonomi Af
På grund af et krav fra EU-Kommissionen skal Skat nu til at gennemgå cirka 100.000 årsopgørelser for at finde frem til lønmodtagere og pensionister, der har haft arbejde i udlandet, og som ikke har fået et fuldt personfradrag i Danmark.

Skatteministeriet skønner, at man inden årets udgang skal betale mere end 300 millioner kroner tilbage, og derefter godt 100 millioner kroner om året fremover, skriver Ugebrevet A4.

De mange millioner kroner til skatteborgerne skyldes, at regeringen efter artikler i Ugebrevet A4 har valgt at rette sig efter et krav fra EU-Kommissionen.

Men det dur ikke, at EU kan smide bomber ind i de offentlige budgetter i Danmark. Det mener Pia Adelsteen, som er EU-ordfører for Dansk Folkeparti.

"Når man bare ser på enkeltsager, hvor Danmark retter ind efter EU's vink, så er beløbene måske ikke skræmmende store. Men begynder man at lægge udgifterne sammen - for eksempel de her til personfradraget samt udgifter til børnecheck og SU til EU-borgere - så bliver det pludselig til en del," siger Pia Adelsteen til Ugebrevet A4.

Venstres EU-ordfører og formand for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen, ser imidlertid ingen problemer i, at den nye EU-sag medfører tab af indtægter for det offentlige.

"Der er tale om, at lønmodtagere er blevet snydt for et skattefradrag. Så er det ikke andet end ret og rimeligt, de får deres penge retur," siger Eva Kjer Hansen.

Skat har ikke på nuværende tidspunkt et bud på, hvor mange personer der vil blive omfattet af tilbagebetalingen.

"Baseret på tidligere oplysninger fra Skat om antallet af danskere med arbejde i udlandet vil jeg tro, at mellem 5000 og 10.000 skatteborgere per år vil være omfattet af tilbagebetaling," siger skatterådgiver og specialist i EU-skatteret Jonas Madsen fra revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG.

Ligesom Venstre er skatteminister Jonas Dahl (SF) er ikke i tvivl om, at EU-kravet skal følges.

"Skatteministeriet har foretaget en grundig juridisk vurdering af sagen. Det fremgår meget klart, at Danmark har en praksis, der er i strid med EU's regler om fri bevægelighed. Derfor retter Danmark ind og vi vil sikre at de danskere, der skal have penge tilbage, får det," skriver Jonas Dahl til A4.

/ritzau/

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Magtkamp splitter Sydbank-bestyrelse

Morgenbriefing: Magtfuld Sydbank-topchef kan skræmme bestyrelseskandidater væk, myndigheder advaret om momssvindel

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Aktier: Kursfald uden for Japan

Regeringen vil sætte prisen på en cigaretpakke til 50 kroner

Det sker i dag: Manden der udskrev folkeafstemning om brexit og gik forklarer sig

Microsoft med mere pengeregn til aktionærerne

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision

Lunde: Sydbank vil være selvstændig - det bliver dyrt