OECD-talknuser bliver ny rigsstatistiker
Jørgen Elmeskov
Foto: Danmarks Statistik
Økonomi Af
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har fundet frem til, hvem der skal være rigets nye top-talknuser. Ministeren har indstillet til Dronningen, at Jørgen Elmeskov bliver ny rigsstatistiker.

Jørgen Elmeskov er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han har tidligere været ansat i fem år som økonom hos Det Økonomiske Råds Sekretariat, inden han i 1986 blev ansat i OECD. I 2009 tiltrådte han stillingen som direktør og vicecheføkonom for OECD.

Dermed er det en mand med stor international erfaring, som Margrethe Vestager indstiller, og hun er godt tilfreds med valget af Jørgen Elmeskov.

"Jeg er rigtig glad for indstillingen af Jørgen Elmeskov til ny rigsstatistiker. Han er en stor kapacitet med sin internationale baggrund og lange ledelsesmæssige og faglige erfaring," siger Margrethe Vestager.

Glæder sig til at udvikle Danmarks Statistik

Elmeskov selv fortæller, at han glæder sig også til at hjælpe Danmarks Statistik med at udvikle sig i en omverden under dynamisk udvikling.

"Målet skal selvfølgelig være at opretholde Danmarks Statistiks position som den helt centrale uafhængige og relevante statistikinstitution," siger Jørgen Elmeslov, som her til morgen talte i Børsen Executive Club sammen med prorektor og tidligere klima- og energiminister Lykke Friis.

Markant jobskifte

Børsens økonomiske redaktør Thomas Bernt Henriksen fortæller, at Jørgen Elmeskov er en markant skikkelse i internationale økonomiske kredse.

"Jørgen Elmeskov er den højest placerede danske økonom i udlandet, så det er et meget markant jobskifte, når Jørgen Elmeskov vender hjem efter en lang karriere i udlandet," siger Thomas Bernt Henriksen og tilføjer:

"Jørgen Elmeskov har i årevis støbt de økonomiske kugler i OECD, hvor han har været en af de vigtigste topfolk."

Jørgen Elmeskov tiltræder den 1. oktober 2013.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse