OECD-talknuser bliver ny rigsstatistiker
Jørgen Elmeskov
Foto: Danmarks Statistik
Økonomi Af
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har fundet frem til, hvem der skal være rigets nye top-talknuser. Ministeren har indstillet til Dronningen, at Jørgen Elmeskov bliver ny rigsstatistiker.

Jørgen Elmeskov er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han har tidligere været ansat i fem år som økonom hos Det Økonomiske Råds Sekretariat, inden han i 1986 blev ansat i OECD. I 2009 tiltrådte han stillingen som direktør og vicecheføkonom for OECD.

Dermed er det en mand med stor international erfaring, som Margrethe Vestager indstiller, og hun er godt tilfreds med valget af Jørgen Elmeskov.

"Jeg er rigtig glad for indstillingen af Jørgen Elmeskov til ny rigsstatistiker. Han er en stor kapacitet med sin internationale baggrund og lange ledelsesmæssige og faglige erfaring," siger Margrethe Vestager.

Glæder sig til at udvikle Danmarks Statistik

Elmeskov selv fortæller, at han glæder sig også til at hjælpe Danmarks Statistik med at udvikle sig i en omverden under dynamisk udvikling.

"Målet skal selvfølgelig være at opretholde Danmarks Statistiks position som den helt centrale uafhængige og relevante statistikinstitution," siger Jørgen Elmeslov, som her til morgen talte i Børsen Executive Club sammen med prorektor og tidligere klima- og energiminister Lykke Friis.

Markant jobskifte

Børsens økonomiske redaktør Thomas Bernt Henriksen fortæller, at Jørgen Elmeskov er en markant skikkelse i internationale økonomiske kredse.

"Jørgen Elmeskov er den højest placerede danske økonom i udlandet, så det er et meget markant jobskifte, når Jørgen Elmeskov vender hjem efter en lang karriere i udlandet," siger Thomas Bernt Henriksen og tilføjer:

"Jørgen Elmeskov har i årevis støbt de økonomiske kugler i OECD, hvor han har været en af de vigtigste topfolk."

Jørgen Elmeskov tiltræder den 1. oktober 2013.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst