Økonomi Af
Olieprisen stiger igen torsdag, efter at den norske olieindustri har varslet lockout af 6626 offshore-oljearbejdere.

Kl. 12 koster en tønde Nordsøolie 101,67 dollar efter en stigning på mere end 2 dollar over de seneste to timer. Det er den højeste pris på Brent-olien i de sidste fem uger.

Olieindustriens Landsforening (OLF) i Norge varslede torsdag lockout for alle medlemmer i fagforeningerne Industri Energi, SAFE og Lederne.

Det ventes at skære rundt regnet 1,2 mio. tønder bare af Statoils daglige produktion. Samtidig mister olieselskabet indtægter svarende til omkring 520 mio. norske kroner om dagen.

Statoil regner med, at det vil tage mellem en og fire dage at lukke al produktion i den norske sokkel. Lockouten gælder fra midnat tirsdag 10. juli.

"Efter at have prøvet alt, der står i vores magt, for at bidrage til en løsning, er vi nu havnet i en situation, hvor vi som ansvarlig aktør må bruge det eneste virkemiddel, vi har, for at bringe denne situationen til ophør, og det er lockout," siger OLF-forhandlingsleder Jan Hodneland ifølge norske TDN Finans.

Lockouten kommer efter en strejke blandt de offshoreansatte, der har varet siden 24. juni. Stridens kerne er pensionsalderen for arbejderne, som de kræver sat ned.


/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet