Over 500 huse på tvang i marts
Foto: EDC
Privatøkonomi Af
Der ryger fortsat flere og flere boliger på tvangsauktion, og i marts kom antallet over 500. Ikke siden 1994 har så mange boligejere måtte give op over for kreditorerne.

Danmarks Statistik viser, at der i marts blev bekendtgjort 502 tvangsauktioner mod 481 måneden i februar, når der er taget højde for normale sæsonudsving.

De 21 ekstra tvangsauktioner i marts svarer til en stigning på 4 pct. og bringer lige præcis antallet op over  niveauet for to år siden. Dermed er antallet af tvangsauktioner det højeste siden 1994.

Siden juni 2011 har antallet af tvangsauktioner udvist en stigende tendens, lyder det fra Danmarks Statistik, der kan tælle 122 flere tvangsauktioner i marts i år end et år tidligere.

Sæsonkorrigeret ligger gennemsnittet for 2012 på 465 tvangsauktioner om måneden, men der er langt til statistikkens toppunkt i 1990, hvor gennemsnittet lød på 1695 på tvang om måneden.

Ubetalte regninger


2012 har indtil videre budt på 49 flere tvangsauktioner om måneden i snit end i 2011.

"Der er mange boliger til salg, og køberne holder sig tilbage. Det gør det sværere at sælge sin bolig på almindelig vis, hvis man har problemer med at betale ydelsen på sit lån," lyder forklaringen fra Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Realkreditrådets seneste tal fortæller, at 5500 boligejere fortsat er bagud med ydelsen. Peter Jayaswal hæfter sig dog ved, at en stigning på 21 tvangsauktioner er en beskeden af slagsen.

"Heldigvis betyder den stabile situation på arbejdsmarkedet, at de fleste boligejere kan betale ydelsen på deres lån, og kun et fåtal er bagud med betalingerne," konstaterer underdirektøren.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny oplysning presser Bech-Bruun i udbyttesag: Rådgav mistænkt bank og arbejdede samtidig for Skatteministeriet

Rivals regnskab afmonterer en del frygt for FLSmidths 2018

IMF: Fundamentet er begyndt at smuldre under det globale opsving - især Europa er svækket

Normal henter ny landechef fra Føtex

11. marts kan du se om du skal have overskydende skat retur

Fremtrædende senator fra Californien vil udfordre Trump i 2020

Formueforvalter efter nedslående IMF-rapport: Vi tror stadig på aktier - men usikkerheden er vokset

Genan-stifter i hårdt forsvar af sit livsværk: "Min verden er realiteter, jeres verden er rene fantasier"

Organisation: Halvdelen af de fattigste i verden ejer det samme som de 26 rigeste personer