Over 500 huse på tvang i marts
Foto: EDC
Privatøkonomi Af
Der ryger fortsat flere og flere boliger på tvangsauktion, og i marts kom antallet over 500. Ikke siden 1994 har så mange boligejere måtte give op over for kreditorerne.

Danmarks Statistik viser, at der i marts blev bekendtgjort 502 tvangsauktioner mod 481 måneden i februar, når der er taget højde for normale sæsonudsving.

De 21 ekstra tvangsauktioner i marts svarer til en stigning på 4 pct. og bringer lige præcis antallet op over  niveauet for to år siden. Dermed er antallet af tvangsauktioner det højeste siden 1994.

Siden juni 2011 har antallet af tvangsauktioner udvist en stigende tendens, lyder det fra Danmarks Statistik, der kan tælle 122 flere tvangsauktioner i marts i år end et år tidligere.

Sæsonkorrigeret ligger gennemsnittet for 2012 på 465 tvangsauktioner om måneden, men der er langt til statistikkens toppunkt i 1990, hvor gennemsnittet lød på 1695 på tvang om måneden.

Ubetalte regninger


2012 har indtil videre budt på 49 flere tvangsauktioner om måneden i snit end i 2011.

"Der er mange boliger til salg, og køberne holder sig tilbage. Det gør det sværere at sælge sin bolig på almindelig vis, hvis man har problemer med at betale ydelsen på sit lån," lyder forklaringen fra Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Realkreditrådets seneste tal fortæller, at 5500 boligejere fortsat er bagud med ydelsen. Peter Jayaswal hæfter sig dog ved, at en stigning på 21 tvangsauktioner er en beskeden af slagsen.

"Heldigvis betyder den stabile situation på arbejdsmarkedet, at de fleste boligejere kan betale ydelsen på deres lån, og kun et fåtal er bagud med betalingerne," konstaterer underdirektøren.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Kronik: Design skal ind i uddannelsessystemet

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris