Tyskland: EU skal styre græsk budget
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den tyske regering foreslår, at EU overtager kontrollen med Grækenlands budget og kan nedlægge veto, hvis regeringen i Athen ikke holder sig inden for de aftalte rammer. Det skriver avisen Financial Times.

Forslaget er fredag blevet runddelt af Tyskland til medlemmer af eurozonen.

"Budgetkonsolidering skal underlægges stram styring og et kontrolsystem," hedder det ifølge Financial Times.

Den tyske regering forestiller sig, at der udpeges en kommissær, som udpeges af euro-landenes finansministre. En sådan kommissær vil få ret til at nedlægge veto mod beslutninger, som træffes i det græske parlament om budgettet.

"På baggrund af den skuffende efterlevelse, så er Grækenland nødt til at acceptere at overdrage den budgetmæssige råderet til det europæiske niveau i en vis tidsperiode," hedder det.

En græsk regeringsembedsmand siger, at han ikke er orienteret om forslaget.

Euro-landene er ved at miste tålmodigheden med Grækenland. Der er svindende tro på, at grækerne vil overholde en stram budgetdisciplin og komme sin enorme gæld til livs.

Grækenland har de seneste uger været i intense forhandlinger med private banker om at få nedskrevet sin bankgæld på mange hundred milliarder kroner.

EU vil have en aftale om Grækenlands gæld til de private banker, før det frigiver anden portion af redningspakken til grækerne. Det drejer sig om 130 milliarder euro (knap 970 milliarder kroner).

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år

Hver fjerde liter mælk vi drikker er økologisk: Arla tæt på mål om 50 pct. vækst i øko-salget

Ekspert: Virksomheder er også i farezonen og bør sikre sig mod mobilaflytning

Bog & Ide-kæden skrumper igen: Mister 19 butikker på én gang til konkurrent

Store ambitioner og skisportstraditioner i Grindelwald

Kronik: Medarbejdere mangler mening - Medfører tab på 20-50 milliarder om året

Klimamøde i Madrid kører på overtid: Forhandlerne har været i gang hele natten

Støttepartier presser S: Danske virksomheder skal dyste på ligestilling

Krav fra investorer i kryptovaluta på jagt efter 190 mio dollar: Grav død børschef op