Ny Strandvejs-konge oplever supersalg
Foto: Strandvejsmægleren Ivan Eltoft Nielsen oplever fremgang under krisen
Økonomi Af
Den nordsjællandske liebhavermægler Ivan Eltoft Nielsen har efter eget udsagn haft et utroligt salg de sidste måneder i 2011.

I tre år har Ivan Eltoft Nielsen solgt nogle af de dyreste boliger i Danmark, og efter at have oplevet en smule nedgang i midten af 2011, har årets slutspurt skabt optimisme hos mægleren.

"Vi har haft et utroligt flot salg i november og december, og det tror jeg egentlig er tendensen. Vi havde årets bedste måned i november, og det passede med, at man var kommet på afstand af valget," siger Ivan Eltoft Nielsen til Børsen.

Lettelse efter valget


Han  påpeger, at liebhavermarkedet er meget påvirket af, om der for eksempel kommer millionærskat og højere boligskatter.

"Da folk fandt ud af, at tingene kørte videre som før valget, begyndte det at glide igen. Mange af handlerne har været længe undervejs og blev endelig afsluttet før årsskiftet," siger han.

Læs: Vind eller forsvind for liebhavermæglere

Medarbejderstaben blev derfor udvidet med endnu en mægler på grund af travlhed. Ifølge Ivan Eltoft Nielsen varsler den første måned i 2012 allerede gode takter.

"Vi er ret spændte på, om den gode tendens vil fortsætte, og vi har allerede nu virkelig travlt og har allerede lukket flere handler i januar," siger han.

Nye boliglån skaber gode muligheder

Forventninger til 2012 er derfor, at det bliver endnu bedre en 2011.

"Det ser ud som om, aktivitetsniveauet har været stigende, og det forventer jeg vil fortsætte. Vi har et valg ryddet af vejen og nye lånemuligheder, som ser meget spændende ud," siger Ivan Eltoft Nielsen og henviser til de nye 30årige fastforrentede 3,5 pct. lån, som realkreditinstitutterne har åbnet døren for.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, og der er stadig flere liebhaverboliger til salg, end der bliver solgt. Derfor har Ivan Eltoft Nielsen også fundet en god forretning i at udleje luksusboliger til en månedlig leje på mellem 25.000 og 55.000 kr. særligt til udenlandske medarbejdere fra større virksomheder, som skal være i landet en begrænset årrække.

Krisen er en joker

Den optimistiske mægler ser dog en smule lurende farer i 2012.

"Den europæiske krise og aktiemarkedet er vigtigt i forhold til liebhavermarkedet, men når man befinder sig i en konstant krisesituation, så lader folk sig ikke længere skræmme så let. Jeg tror vi kan mærke, at folk har taget bestik af situationen, og igen tør at købe bolig," siger Ivan Eltoft Nielsen.
Liebhavermæglervirksomhedens regnskaber er ikke offentligt tilgængelige.

Læs om Danmarks flotteste liebhaveri til salg: Ugens Bolig på pleasure.dk.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?