Vind eller forsvind for liebhavermæglere
Krise eller ej. Der vil altid være et marked for liebhaverboliger, siger succerig mægler
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Der bliver langet færre super-boliger til 8 mio. kr. og derover over disken hos liebhavermæglerne. Mens nogle har kastet håndklædet i ringet og er gået konkurs, så har andre fundet nye veje, der kan pleje bundlinjen.

I 2011 blev der handlet godt 23 pct. færre luksus-boliger til 8 mio. kr. og derover i forhold til 2010, viser tal fra boligsiden Boliga. 229 dyre bolighandler blev gennemført i 2011 med et gennemsnitligt prisafslag på 13 pct.

Konkurser truer

I kølvandet på det vigende salg af luksus-boliger måtte kendis-mægleren Mette Lykken lige før jul stirre en konkurs i øjnene. Hun blev dog reddet på målstregen, da to rigmænd i sidste øjeblik kom med ny kapital og trak forretningen ud af konkurs.

I denne uge måtte ejendomsmægleren Mühldorff & Partnere, der er specialiseret i liebhaveri, dreje nøglen om. Kæden står ifølge egne oplysninger bag 5000 bolighandler og består af et team på 12 medarbejdere.

Dyre boliger sælger altid

Men der er også liebhavermæglere, som fortsat formår at tjene penge i det afmattede boligmarked. Den nye konge af Strandvejen nord for København, Ivan Eltoft Nielsen, har oplevet gode salgstal i 2011, på højde med 2010, som han betegner som ganske godt.

"Jeg kan ikke genkende billedet af at det er helt sløjt. I den dyre ende af markedet bliver der altid handlet ejendomme," siger Ivan Eltoft Nielsen, der i årets løb har udvidet medarbejderstaben med to, så de i dag er i alt syv ansatte.

Læs også: Ny Strandvejs-konge oplever supersalg


Udlejning i den dyre ende

Men der er stadig flere liebhaverboliger til salg, end der bliver solgt, og det har Ivan Eltoft Nielsen udnyttet til at komme ind på lejemarkedet for liebhaverboliger med en månedlig husleje på 25.000 kr. og derover.

"Vi er begyndt at beskæftige os med udlejning af liebhaveri, fordi der er flere huse ti salg, end der bliver solgt, og her er udlejning en god mulighed for alle parter. Det er en sideforretning til boligsalget, men et alternativ som mange begynder at overveje, og vi kan leje alt det ud, som vi får ind," siger han.

Ifølge Ivan Eltoft Nielsen er det særligt større virksomheder, som skal have udenlandsk arbejdskraft til landet i en årrække, som er aftagere af de dyre lejeboliger.

Fakta om liebhaverhandler i 2011:

I 2011 blev der solgt 229 liebhaverboliger til over 8 mio. kr. med en salgstid på 184 dage og et gennemsnitligt prisafslag på 13 pct. Der blev i alt handlet liebhaverboliger for 2,5 mia. kr.

Til sammenligning blev der i 2010 solgt 297 liebhaverboliger til over 8 mio. kr. med en salgstid på 169 dage og et gennemsnitligt prisafslag på 12 pct. Der blev i alt handlet liebhaverboliger for 3,3 mia. kr.
Tallene inkluderer villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse og landejendomme er ikke medtaget.

Læs også: De flotteste liebhaverboliger på det danske boligmarked: Ugens Bolig på pleasure.dk.

Kilde: Boliga.dkNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?