Økonomi Af
Arbejdsløsheden i Spanien steg i december for femte måned i træk til det højeste niveau i 15 år, viser nye officielle tal, som understreger de store udfordringer for den nye konservative regering i Madrid.

Antallet af ledige steg til 4,4 millioner, hvilket er det højeste niveau, siden månedlige opgørelser blev indført i arbejdsministeriet i 1996. I forhold til november er det en stigning på 0,04 procent.

"Tallene bekræfter forværringen i den økonomiske situation i årets sidste halvdel," siger det spanske arbejdsministerium i en kommentar til tallene.

Spanien var engang jobmotoren i eurozonen, og landet kæmper hårdt for at finde arbejde til de millioner af mennesker, der har måttet forlade arbejdsmarkedet siden den økonomiske krise brød ud i 2008.

Spaniens nationalbank advarede i sidste uge om, at økonomien blev reduceret i fjerde kvartal af 2011, da både turisme og eksportsektoren blev ramt. Det har øget bekymringen for, at landet er på vej ind ind i en recession.

Den nye regering under premierminister Mariano Rajoy har gjort bekæmpelsen af ledigheden og genoprettelsen af finanserne til dens vigtigste mål,

Den spanske regerings kasseeftersyn viste fredag før nytår, at budgetunderskuddet formentlig lander på 8 procent af bruttonationalproduktet, eller hele 2 procentpoint over loftet i EU-aftalen.

/ritzau/AFP
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked