Økonomi Af
Lækker du olie, fælder du regnskov, eller sætter du ild til en bil, bidrager du positivt til bruttonationalproduktet (BNP).

Derfor er BNP et dårligt vækstbegreb, mener stadig flere eksperter og lande - og nu også Danmark.

Det skriver Politiken torsdag.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) bebuder, at Danmark under sit EU-formandskab vil arbejde for en ny måde at måle vækst på, der også inddrager miljøbelastning og sociale faktorer. Så læk af olie, fældning af regnskov eller hærværk ikke længere tæller positivt, men negativt i et lands nationalregnskab.

"Hvis man for alvor vil sætte skub i bæredygtigheden, må man også lave et nyt vækstbegreb," siger Villy Søvndal til Politiken.

Professor i international økonomi og politik Ove K. Pedersen fra Copenhagen Business School peger på, at mange andre lande i dag arbejder for et mere langsigtet, bæredygtigt vækstbegreb.

"Men det, der virkelig driver opgøret, er, at ikke kun Europa er med. Sydkorea udarbejder en model for "kvalitativ vækst", og selv Kina vil indregne miljøomkostninger," fremhæver Ove K. Pedersen over for Politiken.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bredt politisk flertal er enig om ny dansk klimalov

Liberal Alliance forlader forhandlinger om klimalov

Ni ud af ti kroner investeret i dansk fintech kan være spildt

Jeudan køber parkeringsanlæg for trecifret millionbeløb

"Den ypperste ambition må være, at vi om ti år kan levere det samme i en tablet, som vi i dag kan levere i injektionssprøjten"

Aktiestatus i USA: Stærke jobtal skaber begejstring på aktiemarkedet

Første test af Golf 8: Sympatisk fremtidssikring af Folkevognen

Boris Johnsons skæbneuge: Han har alt at tabe

Vild jobrapport slår alle spådomme: 266.000 nye job i USA i november