Grækenland får nødhjælp til november
Foto: Colourbox
Økonomi Af
Det femte revisionsbesøg i Grækenland er overstået, og konklusionerne tegner et tydeligt billede af landets problemer. EU og IMF forventer at udbetale den næste portion nødhjælp på 60 mia. kr. til november.

Den såkaldte trojka bestående af EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) har offentliggjort sin længe ventede rapport om Grækenland.

Med den erklærer de europæiske magthavere sig klar til at betale de tiltrængte 8 mia. euro til Grækenland og dermed forlænge landets levetid. Betalingen vil "højest sandsynligt" ske i november, oplyser trojkaen.

5,8 mia. euro kommer fra EU, mens IMF spytter de resterende 2,2 mia. euro i novembers tranche.

Farvel til årets budgetmål

Granskningen af den græske økonomi får trojkaen til at konstatere, at den græske recession er værre end ventet. De tre institutioner tror ikke på fremgang før 2013.

Desuden konkluderer rapporten, at Grækenland ikke vil være i stand til at nå årets budgetmål. Der er dog tiltro til de græske spareplaner og trojkaen forventer, at budgetunderskuddet for 2012 ikke vil overstige 14,9 mia. euro.

EU, IMF, og ECB konkluderer også i pressemeddelelsen, at spareprogrammet fortsat ser ud til at være fuldt finansieret. De græske myndigheder får ros for overordnet at have lavet vigtige finansielle forbedringer.

"For at sikre en videre reducering af underskuddet på en social acceptabel måde og for at skabe grundlaget for en holdbar genopbygning er det afgørende, at myndighederne lægger flere kræfter i strukturreformer i den offentlige sektor og økonomien i bredere forstand," skriver trojkaen.

Tidligere i dag kaldte den afgående chef for ECB, Jean-Claude Trichet, gældskrisens i Europa for systemisk med behov for håndfast indgriben.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Milliardstøtte til Postnord skal granskes: "En privat investor ville aldrig tage en beslutning om at investere der"

  Våbenbutikker har siden nytår kunnet sælge peberspray lovligt: Vi sælger betydeligt mere, end vi havde regnet med

  Iværksættere sagde deres job op for fire år siden: Nu omsætter duo for 53 mio

  Trump kæmper mod demokratisk resolution: "Vil jeg nedlægge veto? Ja, 100 pct"

  Fornem drue med beskeden etiket

  Ny pantelåner ser dagens lys: Selv de dyreste adresser i Hellerup kommer i butikken

  Heinz oplevede ketchup-effekt: Væltede ned med 27,5 pct. efter skuffende regnskab og en stævning fra myndighederne

  Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer