Vinlegende: Danmark er det bedste iværksætterland
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Christian Philipson har med Philipson Wine gjort handel med vin til sin levevej, og stik mod den gængse holdning mener han, at Danmark er det bedste sted at være iværksætter.

Han ved godt, at han har valgt sin egen særlige vej, og han glæder sig nærmest over, at der er så meget plads til at være speciel i et lille land som Danmark.

Derfor fatter han heller ikke den megen snak om, at Danmark er et dårligt land for iværksætteri, tværtimod. Han mener, vi nærmest ligger nummer et i verden.

"Jeg tror ikke, der findes noget sted i verden, hvor det er så godt at være iværksætter, som det er i Danmark. Og jeg har trods alt rejst en del omkring i verden," forklarer Christian Philipson på spørgsmålet om, hvorvidt han deler opfattelsen af, at unge iværksættere har det særligt svært på grund af det omfattende bureaukrati.

Konstruktiv kritik er dog aldrig af vejen, for det sikrer evige ændringer til det bedre.

"Jeg synes, det er godt, at folk viser deres utilfredshed, for det sikrer et pres for hele tiden at forbedre de eksisterende rammer, men jeg mener bestemt ikke, at vilkårene er ringe herhjemme," forklarer Christian Philipson, og han fortsætter:

"Vi har love og regler herhjemme, men det er kun godt. For det sikrer stabilitet og trygge rammer for dem, der driver virksomhed. Måske virker det lidt besværligt i starten, men det er bestemt en fordel på længere sigt."

Heller ikke skatten mener Christian Philipson er noget problem, når man tager i betragtning, hvad man får for sine penge.

"Vi kan alle sætte os ned og tude over skatten, men vi kan også vælge at vurdere totalteffekten. I mange andre lande er skatten lavere, men til gengæld er usikkerheden også meget større, når man driver virksomhed," forklarer han.

Log ind og læs hele artiklen i Børsen lørdag.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jacob Aarup-Andersen på Linkedin: "Jeg er selvfølgelig skuffet"

Udbytteskandalen vokser: Spekulanter har plyndret Europa for 410 mia

Mens du sov: Kritikken vælter ned over Danske Banks bestyrelse

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel"

Verden rundt: May klar til at forlænge brexit-forhandlinger til 2020

Mens du sov: Kinesiske aktier dykker 2 pct - stålsat FED holder rentesporet

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik

Danske Bank får svært ved at finde topchef: "Kandidaterne skal være 100 pct. skudsikre, og listen er nok ikke blevet længere efter det her"