Offentligt ansatte afviser øget arbejdstid under VKO
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Finansministeren vil have de 760.000 offentlig ansatte til at arbejde mere. Det er blevet et kardinalpunkt i overenskomstforhandlingerne, men fagbevægelsen vil kun øge arbejdstiden med S-SF ved roret.

Valgkampen har ramt forhandlingerne om ny overenskomst for 760.000 offentlige ansatte med fuld kraft.

For et opgør om en maksimal arbejdsuge på 37 timer er blevet det store slagsmål i de offentlige overenskomstforhandlinger (OK). Næsten helt i tråd med omdrejningspunktet i S-SF's "Fair Løsning", om 12 minutters øget dagligt arbejdstid, kræver arbejdsgiverne i stat og kommuner, at de offentligt ansatte skal have mulighed for at arbejde længere tid. Men det krav afviser arbejdstagerne blankt. Det kan først komme på tale under en S-SF-regering.

Det undrer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da store dele af fagbevægelsen har nikket ja til S-SF's økonomiske plan om at hæve arbejdstiden med 12 minutter om dagen. Det skriver dagbladet Børsen.

"Jeg går da ud fra, at man er indstillet på det set i lyset af, hvor meget man vil forhandle med en ny regering om arbejdstiden, at man så også er indstillet på at skabe mere fleksibilitet på et begrænset område," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Kun med ny regering ved roret

Men Flemming Vinter, der er chefforhandler for de statsansatte i Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, afviser blankt, at Finansministeriet skal forvente en sammenhæng mellem fagbevægelsens løfte til S og SF og de nuværende forhandlinger, som efter planen skal afsluttes i dag.

"De kan ikke komme og sige, at "I har jo lovet Helle Thorning-Schmidt 12 minutter", for det er at blande tingene sammen. Vi forholder os til det krav, som arbejdsgiverne har rejst. Vi forhandler ikke i forhold til S-SF-planen," siger Flemming Vinter.

Han er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, der er medlem af LO. Flemming Vinter understreger, at de 12 minutter ekstra arbejdstid om dagen kun kommer i spil, hvis der kommer en ny S-SF-regering.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerGode klima-idéer søges: Støttepulje øges til 500 mio kr.

Annoncørbetalt
indhold af Energistyrelsen

Forsiden lige nu


Huawei bliver del af britisk 5G trods pres fra Trump

Apple leverer stærke tal for julekvartalet og solid salgsprognose

Grundfoss-topchef: Drop afgifter på overskudsvarme

Største realkreditstramning siden krisen

Starbucks bedre på vækst og indtjeningen end ventet - lukker halvdelen af forretninger i Kina

To erfarne herrer valgt til Sydbank-bestyrelse

Medierne på grillen: Stilleperioder og benspænd for pressen

Modedirektør med økonomisk succes: "Kun få vil købe bæredygtigt tøj, hvis det ikke er smart og får brugeren til at ligne en sæk kartofler"

USA overvejer restriktioner på rejser til og fra Kina