Danmark kan sagtens vinde globalt
Foto: Colourbox
Økonomi Af
Glem de dystre forudsigelser om tab af danske arbejdspladser, manglende investeringer og vigende konkurrenceevne, der er ved at køre Danmark ud på et sidespor i den globale økonomi.

En række førende eksperter, udenlandske iagttagere og praktikere, som Information har talt med afblæser nu panikken. De betragter alle Danmark udefra gennem deres arbejde eller baggrund og tegner samstemmende et overraskende positivt billede af Danmarks chancer for at klare sig i den globale konkurrence.

Hvis vi strammer os an på en række områder, kan vi som land ifølge eksperterne lægge os helt op i den globale elite.

Christine Ingebritsen, der forsker i skandinaviske studier ved University of Washington i Seattle, siger:

"En af de spændende ting ved Danmark er evnen til at komme ind på nichemarkeder, som er unikt danske - og så evnen til at rykke hurtigt. Ikke på traditionelle industriprodukter, men på ting som insulin eller vindmøller. I har evnen til at være adrætte på verdensmarkedet og gribe mulighederne med partnerskaber, som ikke kun støttes af regeringen, men af hele samfundet."

Can Seng-Ooi, der er singaporeaner og forsker i den globale konkurrence mellem byer og lande ved CBS, er også optimistisk:

"Danmark har et forspring i konkurrencen med resten af verden. Der er en god infrastruktur og et godt transportsystem, og der er lav korruption og et godt uddannelsessystem. Og så er der mange ambitiøse mennesker i Danmark med leder- og iværksætterpotentiale, der kan skabe arbejdspladser i fremtiden," siger han til Information.

Christine Ingebritsen advarer på linje med andre iagttagere om, at Danmarks ry ude i verden som en fremmedfjendsk nation kan spænde ben for fremskridt.

"Det er evnen til at opføre sig som et hold, der gør Danmark i stand til at spille så godt. Hvis dén kommer i fare, vil det blokere for jeres konkurrencedygtighed," siger hun til Information.

Kilde: Information


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Estland smider Danske Bank ud af landet

  USA: Aktierne ventede sig til plus - Walmart lyste op

  Hovedstaden er danmarksmester i skat på erhvervsliv

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Interview med formand for estisk finanstilsyn: Det danske finanstilsyn har været for bløde over for Danske Bank

  Her kommer boliglånet med 0 pct. i fast rente

  Bernie Sanders indsamler sin første million på få timer

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Danske skove har det ringe og er blevet mørkere