Avis: Merkel har truet med tysk exit fra euroen
Foto: Bloomberg
Økonomi Af
Uoverensstemmelserne mellem de europæiske regeringsledere om, hvilken vej eurosamarbejdet skal tage ud af krisen, kan betyde, at Tyskland tager det drastiske skridt at træde ud af samarbejdet. Og dermed droppe euroen.

Sådan lyder i hvert fald rygterne fra et EU-topmøde i slutningen af oktober, hvor den tyske kansler, Angela Merkel, angiveligt skal have raslet med sablerne med truslen om et tysk exit af euroen.

Det skriver The Guardian mandag.

Truslen faldt ved en officiel middag for EU-toppen i forbindelse med topmødet i Bruxelles, hvor unavngivne kilder overhørte Merkel i heftig diskussion med den græske premierminister, George Papandreou.

Papandreou beskyldte Merkels forslag, der blandt andet indebærer oprettelsen et nyt permanent kriseberedskab med langt større risici for investorer, for at være 'udemokratisk'. Det fik Merkel op i det røde felt.

"Hvis det er sådan en klub, euroen er ved at blive, skulle Tyskland måske forlade den," sagde Merkel ifølge kilderne.

Merkels talsmand, Steffen Seibert, kalder truslen 'usandsynlig'.

"Tyskland er ubetinget og resolut engageret i euroen," siger han ifølge Guardian.

Nyhedsbureauet Direkt
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Britisk rigsadvokat fik millioner af Shah-lejr i kamp mod de danske myndigheder

Morgenbriefing: Rivaler giver Carlsberg tæsk, strid i venturefond torpederer aftale om pengeindsprøjtning

Danmarks hurtigst voksende virksomhed har vækst på 6400 pct: Her er listen over landets 100 største vækstraketter

Aktier: Handelshåb puffer kurserne højere i Asien

Det sker i dag: Rentemelding fra Fed

Fibernetsucces er vokset 3027 pct på fire år: Stifter fik et budget på 500.000 kr. af sin bror til at bryde igennem med ultrahurtigt internet

Forbrugere advares mod for stor tillid til netbutikker

Store smil og god stemnng: Se billederne fra den store Gazelle-fejring

Rigsrevision har påpeget risiko for misbrug i syv styrelser