Økonomi Af
Set med danske øjne er timingen intet mindre end perfekt. Samtidig med at danske flexlånere henter en ny rente ind, skruer chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB) Jean-Claude Trichet op for retorikken og det sender obligationsrenterne ned.

ECB besluttede på dagens rentemøde fortsat at lade bankerne i Euroland låne så meget de vil hos centralbanken med både 1 uges, 1 måneds og 3 måneders løbetid frem til april 2011.

Indtil for få uger siden var ECB ellers i fuld gang med at stramme op på bankernes lånemulighed, hvilket fik de europæiske pengemarkedsrenter til at stige kraftigt.

"ECB's beslutning presser isoleret set obligationsrenterne ned. Set med danske låntageres øjne kommer meddelelsen på et godt tidspunkt. Ikke mindst danske F1-låntagere kan drage fordel af lidt lavere obligationsrenter ved de kommende dages auktioner," siger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

Venlig tanke til Trichet

Graven ser ikke ECB's beslutning som nogen stor overraskelse, og Graven tror dermed ikke den umiddelbare rentebevægelse bliver stor.

"Men sammenlignet med den rentestigning det ville have medført, hvis ECB have strammet bankernes lånemuligheder, kan danske låntagere sende en venlig tanke til ECB for dagens beslutning," siger Graven

At ECB skærper kursen hænger sammen med krisen i Irland, hvor frygten er, at en yderligere tilbagetrækning af bankernes lånemuligheder vil give bankerne i specielt de gældsplagede lande så store vanskeligheder med likviditeten, at de bliver presset længere ud mod afgrunden med risiko for en ny finanskrise, siger Jacob graven.

"Sat på spidsen kan man sige, at gældskrisen i Europa isoleret set kommer de danske F1-lånere til gavn i form af en lavere rente end man ellers ville have haft. Som almindelig dansk låntager bør man dog absolut ikke juble over gældskrisen, der truer med at kaste Europa og dermed også Danmark ud i en ny finansiel og økonomisk krise, som den vi kun lige er ved at kæmpe os ud af," pointerer Graven.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


"Hvis der kommer afrikansk svinepest i Danmark, vil det få voldsomme konsekvenser for min forretning, indtil vi kommer tilbage til normalen"

"Verdens bedste fodboldrejse" er aflyst af Danske Spil

Glem Tesla, Ford og Volkswagen - her er elbilrevolutionens vinder

Kritisk rapport om hvidvaskkontrol på vej

Aktionærerne vedtager opsigtsvækkende forslag: Vil gøre indhug i bugnende pengebjerg hos nordjysk aktieraket

Shipping-bosser: Flere kvinder giver en bedre bundlinje

Wozniacki om planerne efter tilbagetrækning: Klar til samarbejde med virksomheder

Europæisk Huawei-boss efter massiv politisk modvind: "Der er stadig god forretning at gøre i Danmark"

Trump ruller Obamas vandmiljøplan for USA tilbage