Økonomi Af
Der er i år tæt ved 300 færre gazeller i Region Midtjylland end i fjor. Næsten hver tredje af årets 239 midtjyske gazeller ernærer sig ved handel. Så stor en andel af kræmmergazeller overgås kun i Region Syddanmark.

I hele landet er det gennemsnitligt 25 pct. af gazellerne, som er handelsvirksomheder, mens det i Midtjylland er 30 pct. og i Syddanmark et par procentpoint mere.

Betydeligt lavere

Andelen af handelsvirksomheder i gazelleflokken er betydeligt lavere i Region Hovedstaden, nemlig 22 pct. Omvendt er det med brancherne informations- og kommunikationsteknologi samt videnservice, hvor hovedstaden ligger en del over Region Midtjylland med landets næststørste by, Århus.

Har kæmpet sig vej

Ikke desto mindre er det en IT-virksomhed, som har kæmpet sig vej helt i top på årets gazelleliste i Region Midtjylland, nemlig Pragmasoft Aps fra Århus. Og på andenpladsen står en modedesign- og handelsvirksomhed, Container Aps, fra Ikast.

I den øverste ende af regionslisten findes også ingeniør-, konsulent- og vidensvirksomhederne Skytem, som blev tredjehurtigste gazelle i delregion Århus, Make Consulting, som arbejder indenfor vedvarende energi, først og fremmest vindenergi, Webdanmark.com, der rådgiver om e-handelsløsninger, samt lige udenfor den regionale Top 10 Ab Tegnestuen, der i Roslev ved Skive leverer projektering til byggeriet, bl.a. i Grønland, samt Viby-virksomheden As3 Nordic Executive, som rådgiver og sparrer med direktører.

Hårdt ramt

Den kraftige nedgang i gazellebestanden i Region Midtjylland – fra 535 af de hurtigtløbende vækstskabere i fjor til 239 i år – betyder, at dén region er ramt af den hårdeste nominelle tilbagegang i år.

Relativt er nedgangen på over 55 pct. eller lidt mere end landsgennemsnittet på minus 50,9 pct. den gennemsnitlige tilbagegang på landsplan trækkes dog ned af »kun« godt 41 pct. nedgang i den gazellerigeste region, Hovedstaden, som altså klarer sig relativt meget pænere end resten af landet.

Se øvrige gazeller fra regionen på www.borsen.dk/gazeller


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Investor Live: Styrer mod rød åbning båret af recessions-frygt

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off

Internationale avisuddrag: Volvo advarer mod selvkørende biler, Apple står foran stort strategiskifte, Uber tæt på kæmpe opkøb

Morgenbriefing: ATP kræver bremse på direktørlønninger, dyk til asiatiske aktier

Theresa May tøver med afgørende afstemning

Bocian: Spænd sikkerhedsbæltet, ny boligskat er på vej

Aktier: Frygten for økonomien er trukket med over Stillehavet