Sådan skabes en Gazelle-virksomhed
Anita Holks modevirksomhed Container løb med Gazelle-prisen i den vestlige del af Region Midtjylland
Foto: Birgitte Rødkær
Økonomi Af
Det starter med virksomhedens produkter og ydelser. Det er den vigtigste nøgle til succes og lønsom vækst.

"En dårlig salgsafdeling kan sælge en del gode produkter, men selv en nok så god sælger har svært ved at sælge dårlige produkter eller kollektioner," fastslog adm. direktør Simon Stampe, medejer af Bloomingville A/S, da han tidligere på dagen på Børsens gazellekonference i Herning fortalte om design- og boligtilbehørsvirksomhedens vækst og gav indspark om "lønsom vækstledelse".

Fire udfordringer

Oven på krisen er lønsomhed blevet endnu mere vigtig for gazeller og alle andre virksomheder.

Med udgangspunkt i fire udfordringer – produkterne, købmandskab, internationalisering samt kontrol af vækst og cashflow – fortalte Simon Stampe de op mod 100 fremmødte konferencedeltagere om, hvordan han og partneren både i privaten og i Bloomingville, virksomhedens stifter, Betina Bøegh, vil gå efter lønsom vækst i gazelletempo.

Blooming­ville var gazelle i fjor.

Modevirksomhed i front

Inden ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Leif Beck Fallesen, Børsen, uddelte hæder og gazellestatuette til den hurtigstløbende gazelle i delregion Herning i år, modetøjsvirksomheden Container, som oven i købet også er årets nr. to i hele Region Midtjylland, gennemgik han årets gazellerapport.

"Efter at vi har været gennem det største og dybeste fald af samtlige industrilande, er det nu almindelig accepteret, at der er mangel på vækst i Danmark. Det ER muligt for den enkelte virksomhed at vokse, selv om gennemsnitstallene for den danske udvikling viser nedgang. Dét dokumenterer årets godt 1000 gazeller. Men siden Børsen startede med at analysere gazellerne har det aldrig været sværere at blive gazelle," fastslog han.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"