Nordjyske gazeller i kamp mod krisen
Danatek A/S løber med prisen som årets nordjyske gazelle 2010. Leif Beck Fallesen (dagbladet Børsen) og Henrik Isaksen (Codan Erhverv) sammen med direktør Michael Jensen og bestyrelsesformand Asger Qvesehl.
Foto: Michael Bo Rasmussen/Baghuset
Økonomi  
Årets nordjyske gazeller var ventet med spænding, da deltagerne her til aften fandt vej til årets gazellekonference på Hotel Hvide Hus i Aalborg.

Men inden Danatek A/S fra Farsø kunne gå på scenen som årets vinder, satte Carsten Kronhøj, kommerciel direktør LN Eurocom Tele Services A/S fra Aalborg, fokus på lønsom vækstledelse.

Han fastslog, at en vækststrategi skal være forankret i hele virksomheden. På alle niveauer. Og kommunikation er essentielt.

"For at opretholde og fastholde succes skal alle forstå, hvorfor vi løber netop denne vej. Sørg for at melde rent ud," lød det fra Carsten Kronhøj.

Det sværeste år

Leif Beck Fallesen, chefredaktør og adm. direktør for dagbladet Børsen, overtog efterfølgende scenen, og det stod klart, at heller ikke de nordjyske gazeller er gået helskindet gennem krisen. Antallet af nordjyske gazeller er i kølvandet på krisen halveret.

"Det har været det sværeste år overhovedet at blive gazelle. Det har været meget vanskeligt," lød det fra Leif Beck Fallesen.

Derfor var årets nordjyske gazeller ventet med spænding, og det var en stolt vinder, der kunne lade sig fejre, mens det fra scenen blev påpeget, at gazellerne er i stand til at skabe job. Krise eller ej.

Mest lønsomme

For første gang kårer dagbladet Børsen Danmarks mest lønsomme gazeller, og i Nordjylland er det virksomheden KR Wind A/S i Nørresundby, der løber med prisen.

Den lønsomme gazelle er en af verdens førende leverandører af service til vindmølleindustrien og har hele verden som sin arbejdsplads.

Det nordamerikanske marked udgør ca. 60 pct. af omsætningen, og kunderne er blandt andre vindmølleproducenter samt energiselskaber.

KR Wind har hovedsæde i Nørresundby, men også kontorer i Tyskland, Storbritannien, Australien, USA og Canada. Den lønsomme gazelle beskæftiger godt 400 medarbejdere, men antallet af ansatte svinger i takt med antallet af kørende projekter.

Læs mere om Gazelle-kåringen i Nordjylland i dagbladet Børsen tirsdag. I morgen fortsætter også prisoverrækkelserne til årets gazeller i henholdsvis Herning og Århus.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet

Banker lurer fortsat på negative indlånsrenter for private efter Jyske Bank-melding

"De penge, vi har puttet i det, begynder nu virkelig at levere resultater. Det er ret usædvanligt det her"