Gazelle: Det handler om løn, viden og produktivitet
Rasmus Holt Niebuhr savner fokus på, hvordan de danske virksomheder kan sikre sig bedre og dygtigere arbejdskraft.
Foto: Arkivfoto: Birgitte Rødkær
"Vi taber konkurrenceevne. Det er tendens, vi kan mærke. Det er en stigende udfordring at blive lige så meget dygtigere, som vi bliver dyrere," siger Rasmus Holt Niebuhr, direktør for Niebuhr Gears.

Virksomheden har fire gange været kåret som gazelle og har derfor igen og igen demonstreret, at det er muligt at forvandle en position i en yderst konkurrencepræget industrisektor til vækst, skriver dagbladet Børsen.

Niebuhr Gears med hjemsted i Ikast har eksisteret siden 1972. Virksomheden har taget hele den traditionelle vej fra at være en smedevirksomhed til at være en mellemstor dansk industrivirksomhed med knap 100 ansatte og produktion i Kina og Danmark.

Analysen af Danmarks vækstproblem er ifølge Rasmus Holt Niebuhr ganske klar. Det handler om løn, men ikke bare om løn i sig selv, men om forholdet mellem, hvad de danske virksomheder betaler i løn og og hvad der kommer ud af hver lønkrone i form af bedre produkter og højere produktivitet.

"Lønniveauet i Danmark er et stigende problem. Vi har en fabrik i Kina, og det er klart, at her er lønniveauet noget andet. Men så længe vi kan optimere og automatisere herhjemme, kan vi også opretholde en produktion, men det kræver, at lønningerne herhjemme ikke stiger med 5 pct. om året, uden at vi samtidig bliver tilsvarende dygtigere," siger Rasmus Holt Niebuhr.

Han savner, at der bliver rettet fokus på, hvordan de danske virksomheder kan sikre sig stadig bedre og dygtigere arbejdskraft, så det bliver lettere for virksomhederne at sikre sig en arbejdskraft med de rette kvalifikationer.

"Det drejer sig til syvende og sidst om, hvad vi får ud af hver lønkrone. Det handler om hele tiden at løfte videnniveauet. Vi er det sorte fag, hvor man skal betjene en maskine. Det kræver faglærte, og det kræver også, at de faglærte hele tiden bliver dygtigere og dygtigere for at vi kan være konkurrencedygtige," siger direktøren.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"