Kun 1051 gazeller overlevede krisen
Foto: Colourbox
Økonomi  
Dansk økonomis vigtigste jobmotor, landets vækst- og gazellevirksomheder, er i en dyb krise, der truer fremtidens vækst.

Nye tal fra Greens Analyseinstituts årlige gazelleundersøgelse viser, at antallet af vækst- og gazellevirksomheder er halveret på et år. Virksomhederne har skabt 30.000 job i de seneste fire år, skriver dagbladet Børsen.

De nye dystre tal offentliggøres oven på mødet i regeringens vækstforum og et skarpt opgør mellem regeringen og dansk erhvervsliv om dansk vækstpolitik.

Nu viser den årlige gazelleundersøgelse, at antallet af gazeller på bare et år er faldet til 1051 fra 2143 i 2009. Der er tale om det største fald i antallet af hurtigtvoksende virksomheder i de 16 år, hvor Greens Analyse-institut har foretaget undersøgelsen.

Når det gælder udviklingen i antallet af vækstvirksomheder, hvor kravene til vækst er mindre skrappe end til gazellerne, er der tale om et fald fra 7029 til 3470.

"Det er sløjt, rigtig sløjt. Krisen har været hårdere i Danmark end i mange andre lande. Vi ser effekterne af en bristet boligboble, opstramningen af finanspolitikken og af virksomheder, som flytter ud," siger professor Torben Bager, som også er leder af centeret for entreprenørskab (IDEA) ved Syddansk Universitet, og han bakkes op af forfatteren til den årlige rapport om entreprenørskab i Danmark (GEM-rapporten), lektor Thomas Schøtt fra Syddansk Universitet.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette Frederiksen slår fast: Grønland er ikke til salg

Maj Invest trækker sig fra slagsmål mod Novo Nordisk

Bekræftet: Trump kigger på muligt køb af Grønland

Industrikæmpen Bladt får fast base på Lindø: "Nu kan ordrerne på de nye kæmpe-havvindmøller bare komme"

Peter Warnøe og Lars Tvede skyder mio i it-firma - Løvens Hule-investorerne Jesper Buch og Jan Lehrmann er allerede ejere

De to største kommuner skærer markant ned på kødforbruget

Venstre opfordrer S til at tone rent flag om pensionsplan: "Vælgerbedrag"

Vi kører Ferraris 12-cylindrede ikon med den brede bagdel

Her er de ti stærkeste og svageste aktier i tider med markedsuro: FLS, Mærsk og DSV rammes hårdest, siger ny analyse