Økonomi  
Skattekronerne skal ikke gå til højere udviklingsbistand. Det viser to nye undersøgelser for metroXpress. Vi skal blive bedre til at vise, hvilke resultater vi får ud af den, siger udviklingsministeren til metroXpress.

En hånd til Afrika, højere børnecheck eller nye scannere på hospitalerne? 7 ud af 10 danskere mener, det er mindre vigtigt, eller slet ikke vigtigt, at skattekronerne går til ulandsbistand. Det viser en undersøgelse, som Capacent har foretaget for NGO Forum, der i går lancerede kampagnen 'Verdens Bedste Nyheder', som skal sætte fokus på de positive historier fra udviklingsbistanden.

Siden regeringsskiftet i 2001 er ulandsbistanden blevet sænket gradvist, og det er helt på linje med flertallet af de danske stemmer. I en ny måling, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, mener omkring halvdelen, at budgetterne for udviklingsminister Søren Pind (V) ikke bør stige.Udviklingsministeren mener, det handler om, at danskerne vil se, at udviklingsbistanden rent faktisk virker:

"Hvis der er skepsis i forhold til yderligere midler, så vil jeg da tro, at det er, fordi man ikke synes, man ser resultater nok. Men der er skam resultater, vi skal dog blive bedre til at vise dem."

Han mener, undersøgelsen viser, at danskerne vil have valuta for pengene.

"Jeg tror, det er, fordi danskerne er mere optagede af, hvad der kommer ud af pengene, og det er jeg helt enig i. Det er jo ligegyldigt, hvad vi giver, hvis det ingen effekt har," siger han til metroXpress.

Danmark giver i dag 0,76 procent af vores BNI i udviklingsbistand. FN's målsætning er, at landene bruger mindst 0,7 procent af BNI.

Undersøgelsen Ifølge en undersøgelse for Capacent svarer 43 procent af danskerne, at de anser det for mindre vigtigt, at Danmark skal være førende inden for ulandsbistand sammenlignet med andre lande, mens 26 procent slet ikke mener, det er vigtigt. I en undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, mener 26 procent af danskerne, at Danmark bør give mere i udviklingsbistand. Hele 43 procent er dog lodret uenig i den holdning, mens 26 procent er i tvivl.

Kilde: metroXpress

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport