Carsten Berger: Absurd dom i Bella Center-sag
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Flere års kamp mellem storinvestoren Carsten Berger og aktørerne bag Bella Center i København fik et foreløbigt punktum i Sø- og Handelsretten i dag. Overmagten løb med sejren.

Klokken 10 i formiddags kom sagen for retten og endte med at falde til forsvarerens side.

Gennem sit firma Rudersdal har Carsten Berger sagsøgt Bella Center A/S og den daværende bestyrelse for at lade selskabet afholde sagsomkostninger på 11,5 mio. kroner for en bestemt skare af aktionærer.

Berger har kæmpet for at få de penge retur fra de tidligere aktionærer, der tæller for eksempel mastodonter som Nationalbanken og Finansministeriet.

"Jeg er dybt forundret over dommen og selvsagt meget uenig. Afgørelsen siger, at det er OK at lade et selskab betale for enkeltaktionærers salg af aktionærernes aktiepost. Det er jo helt absurd," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Hvad gør du så nu?

"Afgørelsen er forkert, men nu vil jeg diskutere afgørelsen med mine rådgivere, før jeg beslutter noget. Men jeg vil ikke afvise nogen beslutning endnu," konstaterer storinvestoren.

Carsten Berger siger, at sagen er blevet diskuteret i meget lang tid og henviser til sagsforløbets tre et halvt år.

"Fra modpartens side har man gjort alt for at forsinke processen, og nu har de så fået deres vilje med afgørelsen," lyder det fra Carsten Berger.

Sagen mod Bella Center udspringer af bestyrelsens salg af ca. halvdelen af aktierne i Bella Center tilbage i 2005.

Ud over sit engagement i Bella Center hsr Carsten Berger betydelige aktieposter i blandt andet Mols-Linien og Nunaminerals.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Liberal Alliance fortryder udflytning af vismændene til Horsens: "Det var en fejl"

Nu er vintage blevet et brand

Radikale ærgrer sig over misset aftale om kviklån: "Pludselig er der nogen, der ikke vil det alligevel"

Det skal du i weekenden: Hold jul på en tagfarm

Trump har angiveligt skrevet under på en handelsaftale med Kina: Her er detaljerne, der styrer markederne

Falck får bøde på 30 mio kr i Bios-sag: "For Falck vil det altid være en påmindelse om, hvad vi aldrig gør igen"

Konservativ storsejr styrker danske renter og det britiske pund