Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finanstilsynet og Forsikring & Pension initiativer, som skal sikre markedsstabilitet og forebygge systematiske frasalg af danske realkreditobligationer:

 • Realkreditrenten vil midlertidigt indgå i den rentekurve, som pensionsselskaberne skal bruge til at beregne deres forpligtigelser med. Det vil modvirke den betydelige stigning i hensættelserne, der har været en følge af den usædvanlige renteudvikling.


 • Endvidere er parterne enige om, at i en periode med turbulens og betydelige kursfald på de finansielle markeder er der behov for at selskaberne udviser forsigtighed og konsoliderer sig. Derfor sættes der nu loft over bonuspolitikken og fastlæggelse af kontorenter.


 • Pensionsselskaberne kan i beregningen af deres individuelle solvensbehov i forsvarligt omfang tage højde for den resultatforbedring, selskaberne vil opnå, når situationen normaliseres


 • Brugen af Finanstilsynets gule "trafiklys" afvikles for at undgå uheldig markedsadfærd. I stedet skal forsikrings- og pensionsselskaberne i lighed med andre danske finansielle virksomheder indsende kvartalsregnskaber med oplysning om forbrug af reserver til Finanstilsynet.


Læs hele aftaleteksten fra Økonomi- og Erhvervsministeriet her

Kilde: Erhvervs- og Økonomiministeriet


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab