Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finanstilsynet og Forsikring & Pension initiativer, som skal sikre markedsstabilitet og forebygge systematiske frasalg af danske realkreditobligationer:

  • Realkreditrenten vil midlertidigt indgå i den rentekurve, som pensionsselskaberne skal bruge til at beregne deres forpligtigelser med. Det vil modvirke den betydelige stigning i hensættelserne, der har været en følge af den usædvanlige renteudvikling.


  • Endvidere er parterne enige om, at i en periode med turbulens og betydelige kursfald på de finansielle markeder er der behov for at selskaberne udviser forsigtighed og konsoliderer sig. Derfor sættes der nu loft over bonuspolitikken og fastlæggelse af kontorenter.


  • Pensionsselskaberne kan i beregningen af deres individuelle solvensbehov i forsvarligt omfang tage højde for den resultatforbedring, selskaberne vil opnå, når situationen normaliseres


  • Brugen af Finanstilsynets gule "trafiklys" afvikles for at undgå uheldig markedsadfærd. I stedet skal forsikrings- og pensionsselskaberne i lighed med andre danske finansielle virksomheder indsende kvartalsregnskaber med oplysning om forbrug af reserver til Finanstilsynet.


Læs hele aftaleteksten fra Økonomi- og Erhvervsministeriet her

Kilde: Erhvervs- og Økonomiministeriet

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal