Børsens løbehold til Skotland

Sten Pedersen, 49 år. 
Statsautoriseret revisor, partner i Inforevision A/S


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg har været med på de to første Master Performance hold i 2014 og opfølgeren i 2015. Det første med trailløb og mountainbike på Island. Året efter løb på Island med Running26. Begge forløb var fantastiske og udfordrende. Kombinationen af en stor fysisk og mental udfordring i et stærkt netværk med gode mennesker er stærkt motiverende for mig.

Da tilbuddet kom om at deltage i Masterperformance i år, lød det for godt til at sige nej til. Det er ikke hver dag jeg får sådan en unik mulighed for at udfordre mig selv på det fysiske og mentale plan og samtidig indgå i en stærk gruppe. Det vil kræve fokus i træning og i Skotland for at gennemføre. Det er trods alt respektfulde 100 km i de skotske bakker over tre dage.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?

Jeg forventer at få særdeles ømme ben, at få en stor naturoplevelse og stærke relationer. Det er godt at blive udfordret og flytte sine grænser.


Hvad er din erfaring som løber?
Gennem de sidste seks år har jeg været medlem af løbeklubben Club Running26. I den tid har jeg blandt andet deltage i de to islandske forløb. Jeg har løbet talrige halvmaraton gennemført ni maratonløb.


Træningsforløb
Mit eget træningsforløb går som forventet. Jeg vidste på forhånd jeg var forhindret i seneste fællestræning, og forrige træning ved Furesøen stod jeg over på grundet en mindre skade i svangsene som krævede noget ro inden Mallorca turen. Alt ok igen, bare den gamle krop der lejlighedsvist piver.

Men jeg tog selv en 30 km tur i Rudersdalområdet med nyindkøbte trailstave noget af vejen. Jo, jo - Kirsten Ejlskov´s anbefaling er taget seriøst, det er en kærkommen lejlighed til lidt nyt gear. Det må have været et syn for guder, og det er ikke godt at vide, hvad MTB rytterne har tænkt, da jeg tumlede rundt i det blå spor og prøvede at få det til at fungere ved Maglebjerg. Der er ingen tvivl om det kræver lidt øvelse.

Mallorca var nogle rigtige gode træningsdage op til Skotland: 70 km på fire dage i sol og varme er selvfølgelig ikke det samme som 100 km på tre dage med nogle flere højdemeter i det noget køligere, og måske mere regnfyldte Skotland.
Uanset var det godt at være i gang tre-fire timer pr dag flere dage i træk, så man fik løbet lidt på halvristede ben på tredjedagen. Og så var det som vanligt det skønneste arrangement i R26 regi og herligt selskab. Det er fint, det bliver knapt så varmt i Skotland. Til gengæld kan jeg se turene bliver noget mere krævende, så respekten for udfordringen er bestemt ikke blevet mindre..

Jeg ser frem til en god juli måned med masser af muligheder for lange træningspas, heraf en uge i bakkerne i Piemonte, hvor jeg tænker at løb og god mad og vin er en perfekt kombination.Simon Goldschmidt, 41 år. 
Digital iværksætter og investor

Afslutning i Skotland:

Bedst: En stor naturoplevelse og at blive udfordret både fysisk og mentalt i forbindelse med løb.


Hårdest: En uforløst oplevelse, for jeg ikke kunne gennemføre efter en løbeskade på førstedagen. Jeg kom dog med igen på dag tre på en mindre del af ruten, hvilket var dejligt.


Efter et par timers kørsel fra lufthavnen i Inverness er vi fremme ved basen og glæder os til de næste dages løbeture. Næste morgen melder den skotske natur sig klar til udfordringen med hård vind og regn. Humøret er dog godt, da vi bevæger os opad mellem bjergene.

For mit vedkommende tager turen dog en drejning ret hurtigt. For efter 22 kilometer får jeg desværre en knæskade, der gør det umuligt at gennemføre hele løbeturen. Skuffelsen bliver dog i situationen hurtigt erstattet af, at der ikke er anden vej hjem end at fortsætte fremad, for vi er langt væk fra almindelige stier og veje.

Lige efter jeg bliver skadet, skal der kravles op ad, for vi skal over en højderyg. Da vi når toppen er det tydeligt at vinden er for kraftig til at løbe videre. Det er for risikabelt at fortsætte af den planlagte rute, og derfor viser guiden os ned ad bjergsiden for at komme i læ.

Det er en vanskelig nedstigning på grund af hårde vindstød og flere mindre fald undervejs. For mit vedkommende krydret med knæsmerter – velkommen til adventure running!

Det var tydeligt for alle, at vi stod foran en lang omvej igennem et svært kuperet terræn (off trail), og det nu gjaldt om at komme hjem i god nok stand til også at have noget at skyde med til de næste dage. Gruppen fortsatte med den ene af vores guides, og den anden blev tilbage med mig. Han havde heldigvis en del erfaring i bjergene og kendte det lokale område. Jeg haltede med ca. tre kilometer i timen, frøs og klaprede tænder nogle timer gennem et noget uoverskueligt landskab i håb om at komme frem, før det blev mørkt.

Efter cirka tre timer på den måde, når vi en lille vej, hvor vi mødte et ældre skotsk ægtepar på ferie i deres mobile "retirement home". De var meget venlige og kørte os tilbage til hotellet, hvor jeg blev mødt med omfavnelse af nogle trætte løbevenner. Alle havde været igennem nogle hårde timer pga. vores deroute ned ad bjerget, der forlængede løbeturen til 45 kilometer fra de planlagte 36.

Dagen efter fik jeg behandling, mens resten af gruppen var ude på en mere tilgængelig og lidt afkortet tur. Og stemningen var heldigvis høj igen.
Jeg satsede på at blive klar til maratonruten på tredje dagen og følte mig i "god stand" da vi startede i det obligatoriske regnvejr. Allerede på første stigning kunne jeg mærke, at knæet ikke var til trail-maraton, men vidste fra kortet, at jeg undervejs kunne springe fra. Efter 12 km kom vi til en mindre vej, hvor jeg valgte at forlade gruppen, der løb videre ud i landskabet - ikke uden misundelse fra min side - og jeg måtte gå hjemad på et dårligt knæ og panodiler. Det blev til 29 km i meget behersket tempo, heldigvis under meget bedre forhold end to dage før.

Set bagefter er der ingen tvivl om, at turen blev en løbemæssig skuffelse. Der er en uforløst fornemmelse af ikke at have gennemført, både mentalt men i ligeså høj grad at den "lille" knæ-skade godt måtte have været erstattet af den kropsmæssige udmattelse de andre havde efter at have gennemført mere end 100 km løb i en overvældende natur.

De største udfordringer opstår, hvor man er mindst forberedt. Det var i den grad også tilfældet for mig. Jeg fik en stor naturoplevelse plus en mental og fysisk udfordring i forbindelse med løb, som jeg ikke havde set komme. Knæet har det allerede bedre, og jeg er forhåbentlig snart afsted på løbeture igen.

Oplevelsen fra Skotland, vil på godt og ondt hænge ved et godt stykke tid endnu.Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg startede med at løbe i 2014 i Club Running26, på et tidspunkt hvor jeg gennem mange år havde været meget fokuseret på at "regne den ud", både professionelt og privat. Jeg har oplevet en komibination af et godt socialt netværk og en sjov og ambitiøs tilgang til løb, der giver mig en god balance mellem leg og performance, også når jeg ikke løber...

Der var ingen tvivl om at jeg skulle deltage da jeg blev præsenteret for Master Performance programmet, både pga. den fantastiske natur, den udfordrende distance, men også fordi jeg aldrig har løbet trailløb før, og det bliver interessant at lære.


Hvad er dine forventninger til forløbet?
Jeg glæder mig til forberedelserne sammen med hele gruppen, samt den tilpassede træning op til turen. Jeg regner naturligvis med at det bliver tre fysisk og mentalt meget udfordrende dage, men at naturen, det unikke landskab, og resten af gruppen gør det til en helt unik og inspirerende oplevelse.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg er tidligere elitesportsmand (for ca. 15 år siden :-) ), og har først sent udfordret mig selv på de lange distancer. Jeg løber ca. 4-5 gange om ugen primært på landevej - både for at koble af, men træningen er klart mere struktureret, når jeg har et mål at træne henimod. Så jeg nyder at deltage i div. gadeløb, og jeg løber en-to maraton om året.Paul Schatteles, 46 år. 
Salgschef Pernixdata


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg vil nå nye højder, der er nye grænser som skal sprænges. Det er min tredje Master Performance, og jeg elsker at sætte nye ekstremt personlige mål, som alligevel skal klares i fællesskab.
Hvad er dine forventninger til forløbet?

Jeg forventer at presse min krop til at yde ting, som jeg aldrig troede den ville være i stand til, både fysisk og psykisk. Om turen går til Skotland eller Sorø spiller ingen rolle for mig. Det er rejsen undervejs som jeg er mest optaget af. Jeg forventer, at være klar de 30 dage inden vi løber de 100 km på tre dage. I de dage har jeg den bedste følelse, at mærke at ”du er klar.” Selve turen bliver bare en slags bekræftelse af det jeg allerede vidste (siger jeg nu :-) )


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg begyndte for præcis to år siden i forbindelse med det første Master Performance 1.0, hvor turen gik til Island (24 km trail løb). I starten kunne jeg knapt løbe en kilometer uden at tage en pause. Så blev det udvidet til to km, tre km og så videre. Der har været den enorme fokus fokus på teknik, udstyr, coaching og vejledning, som har givet mig den form jeg har i dag. Jeg er super stærk!


Træningsforløb
Det er hårdt, men det er jo også meningen. Jeg er lidt overrasket over holdets øvrige deltagere, og hvor god form, de er i. Mange har lavet triatlon eller løbet maraton, og det har fra starten været tydeligt, at jeg skulle tage mig sammen for at følge med.

Hyggeturer på 15 km blev hurtigt erstattet af lange ture på 20-25 km, nogle med indlagte intervaller. Jeg er efterhånden begyndt at sætte pris på intervaltræningen, der findes nok en logik i den slags tortur.


Det sociale er som forventet. Det er mange super hyggelige folk med hver deres motivation for at gennemføre de 100 km i Skotland. Vi er en god gruppe, og der mangler aldrig opbakning, et klap på skulderen eller en ekstra energibar, hvis man trænger. Fællesskabet er i orden.

Bunden er lagt og den er god. Nu skal der lægges lag på lag og med en udmærket vejledning fra coach Kobberø bliver det fint i Skotland. Det påstår han i hvert fald!

Forløbet har indtil videre været fantastisk og jeg er i super form. Det er hårdt at sige farvel til alkohol og sukker, men det er prisen for at komme af med de sidste par kilo. Alle redskaber skal nu tages i brug!.
Peter Christensen, 53 år. 
IT-chef, Sund & Bælt


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg har deltaget i Master Performance 1 og 2 og har fået rigtig meget med fra disse forløb både motionsmæssigt, men også i forhold til de mange facetter man skal tænke på i dagligdagen mht. søvn, kost, stress mv.

Og som noget af det allervigtigste har jeg fået mulighed for at flytte mine fysiske og mentale grænser sammen med deltagere, der var i præcis samme situation. Så det sociale element har været et vigtigt element i forløbene. Da Master Performance 3 blev annonceret var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne vil deltage selvom den fysiske udfordring pt. virker helt uvirkelig og abstrakt.


Hvad er dine forventninger til forløbet?
At jeg får en kæmpe naturmæssig oplevelse samtidig med, at jeg bliver testet fysisk og mentalt til det yderste – men med fokus på at gennemføre som en gruppe. Konkurrenceelementet er ikke en parameter, der indgår i gennemførelsen – det passer godt til min mentalitet.

Selve forløbet op til Skotlandsturen ser jeg som en stor personlig udfordring. Er det muligt fysisk og mentalt at blive klar til at kunne gennemføre en så stor udfordring. Lykkedes det er der ingen tvivl om at jeg – igen – vil have fået flyttet en grænse for, hvad jeg selv tror der er muligt.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har løbet lidt i mange år, men først da jeg trådte ind i Master Performance forløbet blev det struktureret under Bjarke Kobberøs kyndige vejledning. Det har virkelig flyttet mig fra en amatør på det meget jævne til en amatør der blevet noget bedre til løb. Samtidig er jeg blevet gladere for at løbe. Det var ikke tilfældet tidligere, hvor det havde meget mere karakter af pligt.


Træningsforløb
Da vi fik præsenteret udfordringen i Master Performance forløbet i år var jeg klar over at der skulle steppes kraftigt op på træningen, hvis jeg ønskede at prøve kræfter med udfordringen i Skotland. Jeg har aldrig løbet tilnærmelsesvist så langt eller over flere dage. Så der er mange nye og på flere områder grænseoverskridende facetter i udfordringen.

Sammen med Bjarke Kobberø aftalte vi fra starten i forløbet, at bakketræning var nøgleordet for mig, hvis jeg skulle gennemføre udfordringen i Skotland. Det træningsprogram jeg har fulgt til fulde levet op til målet om bakketræning. Jeg vidste ikke at der var så mange kombinationsmuligheder mellem løb og bakketræning som Bjarke har fået drømt op i træningsprogrammet - så et stort 12 tal til Bjarke for hittepåsomheden.

Træningen der for mig for alvor startede med udgangen af januar har været noget mere udfordrende både mht. distance, men også mht. bakketræning end jeg har prøvet de sidste to år, hvor jeg har deltaget i Master Performance programmet.

Men afvekslingen mellem alm. løb og godt med bakker har været med til at holde inspirationen og gnisten i træningen. Motivationen og sommerfuglene i maven er ikke blevet mindre, efter vi har fået detaljerne om de ruter vi skal løbe i Skotland.

Running 26 havde arrangeret en tur til Mallorca den første uge i juni hvor der var mulighed for at på prøvet sine evner og status mht. trail-løbeform i bjergene. Det var en meget positiv oplevelse, da det både gav en fornemmelse af, hvad det er for en udfordring vi står overfor i Skotland, men samtidig gav det også en idé om effekten af den træning, vi har gennemført i løbet af foråret. Det var en rigtig god midtvejs milepæl og målepunkt for formniveauet. Og konklusionen - den målrettede træning har virkelig flyttet mig fysisk og mentalt.

Jeg er absolut ikke whisky-drikker eller -nyder. Men jeg har lovet mig selv at når jeg når i mål efter løbet på tredjedagen i Skotland er noget af det første jeg skal smage en god lokal whisky - det er pt. mit visuelle målfoto.


 

Kenneth Demskov, 47 år. 
Partner Technical Manager i Athena IT-Group A/S

Afslutning i Skotland:

Bedst: Oplevelsen af at kunne løbe så langt, og faktisk kunne have fortsat. Og at løbe i bjerge for første gang. Det er smukt på den rå måde. Skræmmende og fascinerende på samme tid.

Hårdest: På dag ét forsøgte guiderne at holde modet oppe hos os, ved at være upræcise på, hvor langt der var igen. Jeg vil helst have klar besked.


Som med så meget andet jeg har gået og glædet mig til, så er også turen i det skotske højland bare lige pludselig overstået. Jeg har virkelig prøvet at suge til mig af indtryk undervejs, og ikke kun via video og billeder sikre mig at kunne mindes turen efterfølgende.

Jeg har tvunget mig selv til at stoppe og med jævne mellemrum i et forsøg på at få det hele med, da det er ret svært, når man samtidig skal være 99,9 pct. fokuseret på ikke at falde i det svært tekniske terræn. Jeg er dog helt sikker på jeg kommer til at have det flotte skotske højland på den indre nethinde et godt stykke tid fremover.

Jeg er mæt, ikke kun af haggish, men også af indtryk, men på den gode måde. Jeg kan mærke jeg skal bruge et stykke tid på at lade det hele synke ind. Turen har for mig bekræftet at trailløb lige er mig, og at trailløb handler om meget andet end den fysiske udfordring, med eller uden tidsperspektivet ind over.

Efter de 3 dage har kroppen det overraskende fint. Jeg tror det har hjulpet, at vi startede virkelig hårdt ud, hvilket gjorde at jeg mentalt var forberedt på, hvad som helst fra dag 2, hvilket blot medførte at jeg blev behageligt overrasket over at det næsten ikke gjorde ondt, om end kroppen på 2. dagen var noget medtaget, da vi startede ud på dagens tur.

Når det er sagt, så bliver det meget rart med nogle dage hvor der ikke skal løbes, og hvor jeg ikke konstant behøver kigge, hvor jeg træder. Det konstante høje koncentrationsniveau er i sig selv med til at kræve sit af krop og sind, så lidt daglig rutine er nok ikke så skidt endda.

Der er ingen større planer for resten af året – helt med vilje. Måske tager jeg en tur til Berlin om 3 uger, og forsøger mig med et maraton, denne gang dog på rulleskøjter, for at teste om basis formen i benene er nok til at kunne komme igennem med rimeligt overskud og markant hurtigere end i løbesko.
Hvad har motiveret dig til at melde dig til dette forløb?
Jeg er vild med den skotske natur og har løbet en lignende tur langs Hadrians Wall tilbage i 2014, som er lige på grænsen til Scotland. Jeg forventer en hårdere rute trods færre km og en naturoplevelse der slår det jeg været ude i tidligere. Endvidere motiveres jeg af hele ideen bag at man som gruppe arbejder sig frem mod samme mål, og håber på at lære mig selv bedre at kende i processen. Er meget spændt på hvor hårdt det viser sig at blive, og er ikke mindst spændt på hvor omskifteligt vejret viser sig at være når vi er ude og løbe. Det uforudsete i forhold til både vejr og terræn er med til at gøre det mere spændende.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?

Grundet gruppedynamikken forventer jeg en mere målrettet indsats fra mig selv for at være så godt forberedt som muligt til hovedmålet. Endvidere forventer jeg at blive klogere på trailløb i processen, da jeg ved vi er omgivet af kompetente folk der hellere end gerne vil dele deres viden og erfaring med os. Sidst men ikke mindst forventer jeg en masse hyggelige stunder med en gruppe mennesker der har samme interesse som jeg selv, men stadig er med i forløbet med ret forskellige forudsætninger.


Hvad er din erfaring som løber?

Jeg må vel nok gå under betegnelsen erfaren løber, både ud i trail men også på de længere distancer. Har dog kun prøvet at løbe i etaper én gang før. Jeg er ikke skræmt af distancen eller højdemeterne, dog uden at tro at det ikke bliver hårdt – og smukt, for det er jeg sikker på det bliver.


Træningsforløb
Træningen frem mod turen til Scotland har for mit vedkommende allerede budt på 2 x ultraløb, da jeg havde tilmeldt mig løbsserien Ultra Cuppen inden jeg kom med i gruppen.

Jeg har således været ude og løbe 60 km på Bornholm og i Sønderjylland. Efter turen halvejs rundt om Bornholm tilbage i april fik jeg ondt i den ene fod ved en fællestræning ugen efter, hvor jeg nok ikke burde have deltaget i alle tre timers træning i meget ujævnt terræn. Senest var det 30 km i Tisvilde og omegn ved en fællestræning, denne gang ni dage efter en længere tur i Sønderjylland, men det gik rimeligt, om end specielt baglårene var noget ristede de sidste fem km.

Det er således ikke mængdetræning, jeg umiddelbart mangler. Men jeg må konstatere, at det er svært at indpasse de pauser, der er nødvendige efter et ultraløb. Det føles lidt som om jeg hele tiden skal holde pause, hvilket rent mentalt er svært. Næste dilemma er, om jeg skal melde fra til det sidste løb i ultra-cuppen, som er kun 2,5 uge, inden vi skal afsted.

Træningen kører derfor ret meget på skinner, og jeg glæder mig rigtig meget til at indtage det skotske højland sammen med de andre og at nyde den skotske natur samtidig med benene og lungerne bliver luftet.

Jeg er vild med malt whisky, og ser frem til at nyde et glas og nyde stemningen i højlandet. Endvidere har jeg haft fornøjelsen af at være ude på en del andre træningsture sammen med andre fra gruppen, så sammenholdet styrkes, og vi får hver i sær set nye løberuter, vi ikke kendte til før.
Diana Juhl, 40 år. 
Arbejder på Hjortholm Kostskole


Hvad har motiveret dig til at melde dig til dette forløb?
Jeg har været så heldig at være deltager på Master Performance 2 gange i henholdsvis Island og Marroko. Begge eventyr har været SÅ unikke, udfordrende og meget lærerige. Skotland bliver en kæmpe udfordring men jeg elsker mål, det giver mit liv fokus. Jeg er meget motiveret og glæder mig meget til de næste 7 måneder sammen med det bedste team og de andre deltagere.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?
Jeg forventer en fantastisk natur oplevelse, at få den bedste vejledning om min kost af Martin Kreutzer og et seriøst løbeprogram af Bjarke Kobber. Jeg ønsker at nå målet skadesfri og gerne 6 kg lettere:) Jeg ser frem til at dele oplevelsen og glæden med de andre deltagere.

Jeg håber, med de fantastiske oplevelser, udfordringer og mål jeg har haft og har kan motivere og inspirere andre mennesker, til at gå efter det de virkelig går og drømmer om og ønsker sig her i livet.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg elsker at løbe og har løbet en del trailløb. Sidste år løb jeg et hårdt marathon trailløb i Marokko.Claus Klitholm, 52 år.  
Senior transport specialist, European Investment Bank


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Trailløb er den ultimative motionsform for mig - krævende i sin forberedelse og træning, samt teknisk udfordrende og ekstremt intenst at udføre fordi man hele tiden skal fokusere på sine beslutninger og er meget tæt på uspoleret natur, som giver utroligt mange oplevelser for alle sanser.

Samtidig er det motiverende for mig at vide at man er en del af et fællesskab som holder sammen og bakker op - og så bliver det selvfølgelig en naturoplevelse af gigantiske dimensioner at tilbringe tre dage i det skotske højland i løbetøj.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?
Uendelig mange ting - det er både en ekspedition til ødemarken og en rejse indeni én selv, så det bliver en stor udfordring at komme dertil, hvor man kan gennemføre som vil give store fysiske og mentale udfordringer. Desuden glæder jeg mig til at knytte nye venskaber som jeg tror kan vare for livet - og så selvfølgelig naturoplevelserne i det skotske højland.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har været medlem i løbeklubben SNIK i ca 4 år. Jeg meldte mig ind fordi jeg fik en udfordring om at gennemføre et halvmaraton, uden at jeg før havde løbet længere end 10-12 km. Jeg blev grebet af løbebacillen og kom med i nogle netværk der havde Running26 som trænere, og siden er det blevet til 14 maratonløb i bl.a. Chicago, Washington, Stockholm, Berlin og Luxembourg. For godt et år siden begyndte jeg at løbe trail, først korte løb på 6 og 12 km og senere længere - bla Hammertrail 50 km på Bornholm og North Sea Beach maraton.
Kirsten Ejlskov Jensen, 52 år.  
Selvstændig konsulent for offentlige indkøb i udviklingslande.

Min afslutning i Skotland:

Bedst: Den første dag. Jeg elsker, når naturen viser sig fra den barske side og man mærker vejrets magt. Det skaber en særlig oplevelse og et særligt sammenhold i gruppen.

Hårdest: Dag tre - jeg var ikke på toppen, så derfor blev det surt med de lange og mere flade løbestræk. Jeg holder af variationen, fordi det kræver fokus og får tankerne væk fra, at man ikke er helt frisk.


Da jeg tilmeldte mig Master Performance forløbet fyldte det egentlig ikke så meget i bevidstheden. Jeg havde nogle andre store løbe-relaterede mål i sigte, men som tiden gik og de blev ovestået, glædede jeg mig mere og mere til turen.

Mine otte dage løbende i det skotske højland i maj måned var en kæmpe oplevelse og tanken om, at jeg skulle tilbage igen senere på året, var nok det som holdt mig fra at få en kæmpe nedtur bagefter.

Samtidig med, at jeg lærte de andre i gruppen bedre at kende, så jeg meget frem til at dele oplevelsen med dem. Også fordi jeg er født og opvokset i Skotland og er lidt stolt af mit hjemland!

Så det var med meget store forventninger, jeg mødte op i Kastrup lufthavn. Og jeg blev ikke skuffet. En ting er den kæmpe oplevelse det er at løbe i de skotske bjerge. Det elsker jeg, fordi det er så ubeskrivelig smukt og det meget skiftende vejr gøre det bare endnu smukkere.

Og så er det underlag, man løber på også meget varieret. Nogle gang er man på en god sti, men så er man ude i mudder, eller op til knæerne i lyng, eller man kravler op (eller ned) af en bjergside, eller man vader igennem et vandløb.

Man keder sig aldrig og tiden flyver af sted uden at man tænker på at kigge på sit ur, for at se hvor længe man har løbet, eller hvor mange km man har igen. Selvom man er i gang i mange timer.

Men det blev endnu større fordi oplevelsen blev delt med de andre deltagere. Allerede på første dag, når ting udviklede sig anderledes end forventet (som ikke er helt unormalt når man løber i Skotland) blev alle sat på en prøve. Her var det bare fantastisk at opleve, hvordan gruppen blev til et hold. Alle have fokus på hinanden, og at alle havde det godt, og at vi skulle klare det i fælleskab.

Og sådan blev det også for resten af turen. Og de oplevelser blev til mange gode historier som blev delt over det godt skotsk mad (og whisky) om aftenen. Og mange af de historier er godt på vej til at blive legender, som nok skal blev fortalt igen og igen, når vi mødes i fremtiden.Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg har været med på to Running26-forløb før. Dels maraton i New York 2013 og tur til Island sidste år. Normalt træner jeg alene, men igennem de forløb har jeg oplevet, at det giver en ekstra dimension at kunne dele udfordringer og oplevelserne med andre på et hold. Og når jeg nu oprindelig kommer fra Skotland, og ved hvor ubeskrivelig fantastisk det er at udforske bjergene,
kunne jeg ikke lade være med at melde mig.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?
Jeg forventer en sjov og udfordrende oplevelse sammen med nogle spændende mennesker.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har efterhånden løbet i mange år - hovedsagelig på de længere distancer. De sidste par år har jeg næsten udelukkende haft fokus på at løbe i terrænet og er især blevet vild med bjergløb. Som sagde var jeg på Island og løbe sidste år, og var også en tur til Lake District i Nordengland. Her i påsken var jeg en uge på Mallorca for at løbe i bjergene og til maj skal jeg deltage i Cape Wrath Ultra som er en 400 km lang 8 dages etape løb i det skotske højland.


Træningsforløb
Mit træningsforløb mod vores tur til Skotland har nok været lidt utraditionel. Inden for den sidste måned har jeg deltaget i de to vildeste løbeprojekter i mit løberliv indtil videre. I maj deltog jeg i Cape Wrath Ultra som er en etape løb i det skotske højland (inklusiv i det område hvor vi skal løbe til september). Det var en ubeskrivelig fantastisk oplevelse, hvor jeg fik løbet 271 km inkl. 8800 højdemeter på de 8 dage.

Ti dage senere kastede jeg mig ud i Folkeløbet – Proof of Life. En stafet løb fra Skagen til Allinge, hvor mere end 100 kræftramte deltog på skift for at gøre opmærksom på fordelene ved motion i forbindelse med en kræftsygdom.

På de syv dage fik jeg løbet 155km. Nu er jeg lidt træt i benene men tror efterhånden formen er på plads til vores Skotland-tur og skal bare vedligeholdes henne over sommeren.Mikkel Baaring Lerche, 53 år.  
Advokat og partner i Novi Advokater

Hvad har motiveret dig til at melde dig til dette forløb?
Jeg deltog i 2015 med Running26 på trail-tur over to dage i Island og blev dér bidt af kombinationen af løb (uden tidtagning), store naturoplevelser og hyggeligt samvær med ligesindede.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?
Jeg er i forvejen i rimelig løbeform, men forventer af skærpe min styrke og sejhed betragteligt med mange off-road kilometer i benene, glæden vil at have sat sig og nået et ambitiøst mål, en fantastisk løbe- og naturoplevelse i det skotske højland samt ikke mindst afslappet og humoristisk socialt samvær om en særdeles krævende opgave, som 100 km bjergløb over tre dage må siges at være.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har løbet ”seriøst” i fem år og har deltaget i seks maratonløb, et 50 kilometer løb og et stort antal halvmaratonløb. Min trailerfaring er begrænset til en håndfuld løb, hvoraf 30 km er det længste, samt trail-tur på Island med Running26.


Torsten Steenholt, 47 år.  
Senior Vice President, CHR HANSEN


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg har løbet med Running26 siden 2012 og den strukturerede træning i klubben har givet mig en god senior-form. Jeg nyder at løbe og puster ud her efter en travl hverdag. Det er min yoga, bare i løbeskoene i stedet.

Jeg deltog sidste år i løb med Running26 på Island. Det var en fantastisk naturoplevelse og med en fysisk og mental stor udfordring indbygget. Jeg elsker at skubbe til mig selv, og prøve det, jeg endnu ikke har prøvet. Og så var det bare fantastisk at dele en stor løbeoplevelse med ligesindede.
Så da Master Performance 2016 skulle gå til Skotland måtte jeg bare med. Jeg har heller aldrig været i Skotland, og havde egentlig forestillet mig at mit første besøg til det gæstfrie land kom til at involvere en del whisky, men det bliver ikke aktuelt denne gang.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?

Jeg har indenfor de seneste år fået appetit på trailløb. Der følger fantastiske løbeoplevelser med ved at løbe i naturen og jeg glæder mig til i gennem forløbet at blive en bedre løber på teknisk krævende underlag. Det er noget helt andet at disponere sine kræfter i naturen i forhold til på asfalten. Og så glæder jeg mig til at være sammen med nogle fantastiske mennesker og dele passionen for løb og oplevelsen med dem.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har løbet i 29 år og har lige rundet 30,000 km så jeg er i den erfarne ende. Mit personlige mål er at løbe en gang rundt om jorden (45,000 km) inden jeg engang sætter løbeskoene på hylden. Jeg har løbet mange 5km, 10km og halvmaraton men aldrig stillet op til et maratonløb. Jeg har altid været bedst på mellemdistancen – hårdt og kort. Det er farten, der giver mig et rush. Så distancen i det skotske højland bliver bestemt den store udfordring for mig. Det giver betegnelsen 'runners high' et helt nyt perspektiv. 
Uffe Hansen, 53 år.  
Korrespondent, Børsen


Hvad har motiveret dig til at deltage?
Jeg er med både på Børsens og på egne vegne. Mange af vores læsere elsker at sætte høje mål, udfordrer sig selv og passe på sig selv gennem fysisk træning. Jeg håber at beskrivelsen af forløb vil inspirere dem til at prøve nye grænser af.

Og jeg vil også selv gerne udfordres. Desuden har jeg mod på at blive motiveret på anden vis end ved hele tiden at fokusere på løbeuret og om det lykkes at løbe ti sekunder hurtigere end sidst – det er jeg kørt lidt træt i.


Hvad forventer du at få ud af forløbet?
Jeg ser frem til en enestående oplevelse både løbemæssigt og socialt. Jeg forventer en naturoplevelse ud over det sædvanlige, og jeg ser frem til fællesskabet i gruppen. Der knyttes nogle bånd af særlig karakter, når man deler oplevelser og forberedelser som disse. Og så sker det i trygge rammer med et kyndigt og motiverende team af trænere. Det gør det umulige muligt – for 100 kilometer i skotske bjerge er unægtelig lidt af en mundfuld.


Hvad er din erfaring som løber?
Jeg har løbet i 10 år, startende med en DHL stafet. Den gav appetit på at løbe længere og jeg har nu gennemført ni maratonløb og en længere stribe af halvmaraton. Jeg er et konkurrencemenneske, hvor ambitionen om at løbe hurtigere og hurtigere har været motivationsfaktor nummer ét. Nu bliver faktoren heldigvis en anden.
 


Trænerteam


Bjarke Kobberø, 36 år.  
Partner og cheftræner, Running26


Hovedtræner for gruppen og den primære ansvarlige - foruden deltagerne selv naturligvis - for, at deltagernes udholdenhed og styrke står mål med strabadserne i Skotland.


Foto: Thomas Nielsen, 100 Heads
Til top

Anders Løvgreen, 36 år.  
Partner og salgsdirektør, Running26


Projektleder og assisterende træner. Varetager kontakten til eksterne samarbejdspartnere, inkl. vores skotske værter, og sikrer, at praktikken omkring rejsen til Skotland er på plads.


Foto: Thomas Nielsen, 100 Heads
Til top

Martin Kreutzer, 44 år.  
Ernæringsekspert og dedikeret trailnørd


Assisterende træner og sparringspartner på kostområdet og andre præstationsfremmende elementer (ingen ulovligheder, dog).Foto: Thomas Nielsen, 100 Heads
Til top

Master Performance-hold

En gruppe erhvervsfolk har sat kurs mod en unik løbeoplevelse: 100 kilometers løb i det skotske højland i september 2016. Følg med i træning og oplevelser her.

Læs mere om deltagerne her.