Motion Af
Radikale Venstres Manu Sareen er ved at opdage, hvad han har kastet sig ud i.

Ministeren for ligestilling, kirke og nordisk samarbejde har sat sig for at slå sin partileder, Margrethe Vestager, på femkilometerdistancen til DHL Stafetten, og han har knap to uger til at træne sig op i.

"Hun vandt jo sidste år, så derfor vil jeg gerne have det overstået," siger Manu Sareen, der sidste år kandiderede til Folketinget.

"Jeg havde hørt rygter om, at hun var hurtig. Jeg varmede alle mine muskler op i 45 minutter før løbet, som om jeg skulle deltage i OL. Hun varmede ikke det store op."

Manu Sareen fortæller, at han lagde hårdt ud fra start og kom i mål cirka 30 sekunder efter Margrethe Vestager.

"Mine lunger stod ud af mig. Det var vildt pinligt, for da jeg kom i mål, måtte jeg lægge mig ned at gispe efter vejret. Da hun kom ind, gav hun et interview og løb videre," siger Manu Sareen.

På trods af at Manu Sareen har haft et helt år til at komme i bedre løbeform, har han gode undskyldninger, bl.a. fodbold og livets om minister.

"Jamen jeg synes, at jeg er blevet langsommere. Det foruroliger mig lidt. Det er ministerlivet, der sætter sig i kroppen. På den anden side – vi har samme udgangspunkt – og så igen nej, for hun passer sin træning, og jeg er jo en indisk elefant. Hun er en smooth gazelle."

Manu Sareen har haft en god sommer med øl og is, men løber stadig hver anden dag.

"Jeg løber meget langsomt, det er mit problem. Det skal være hyggeligt, det tager mig cirka 55 minutter at løbe syv-otte kilometer," siger han.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Seneste motions nyheder