Morgenbriefing: Sydbank har haft drøftelser med Spar Nord, Børns Vilkår undersøger kæmpekrav mod Nets
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Morgenbriefing Af
Her er overblikket over fredagens vigtigste erhvervsnyheder.Sydbank har haft drøftelser med Spar Nord
Topfolk i Sydbank og konkurrenten Spar Nord mødtes i sidste måned for at drøfte mulighederne for et fremtidigt samarbejde. Det erfarer Finans fra flere kilder. Bestyrelsesformanden, næstformanden og to andre bestyrelsesmedlemmer, der nu alle fire har forladt bestyrelsen, ønskede ifølge Finans ændre strategien, så Sydbank kunne indgå i fusioner, også selvom Sydbank ikke blev den fortsættende bank. (Finans)

Søstrene Grene dropper stor ekspansionsplan
Detailkæden Søstrene Grene, der i dag har 250 butikker i 16 lande, må nu droppe en plan om at nå 500 butikker. Det fortæller topchef Mikkel Grene til Børsen. Forklaringen er, at butikskæderne er presset af onlinehandel og at traditionelt gode placeringer for Søtrene Grene i storcentre og gågader ikke længere giver de resultater, de plejede. (Børsen)

Hjælpeorganisation vil undersøge mulighed for historisk regning til Nets i gebyrstrid
Et bredt politisk flertal vil give Konkurrencestyrelsen bedre muligheder for at slå ned på for høje betalingsservice-gebyrer. Det får nu organisationen Børns Vilkår til at undersøge, om den kan rejse et stort erstatningskrav mod Nets, skriver Finans. Hvis en undersøgelse konkluderer, at Nets har misbrugt sin position til at opkræve et urimeligt gebyr, er der basis for en sag, vurderer Børns Vilkårs direktør, Rasmus Kjeldahl. (Finans)

Saudi Arabien presser velhavende familier til at støtte børsnotering
Saudi Arabien har lagt pres på nogle af landets mest velhavende familier for at investere i den kommende børsnotering af det statsejede olieselskab Saudi Aramco. Det skriver Financial Times. Droneangrebene på saudiske olieanlæg sidste weekend har skabt nervøsitet omkring noteringen af Aramco, der sigter efter at nå en børsværdi på 2 billioner dollars. (Financial Times)

Lange udsigter til flere ansatte i Skat
Skatteminister Morten Bødskov (S) vil skærpe kontrollen i det skandaleramte skattevæsen ved at ansætte yderligere 1000 medarbejdere. Men ifølge skattemedarbejdernes formand er der enorme udfordringer med uddannelse og rekruttering af folk med de rigtige kompetencer. Det skriver Berlingske. (Berlingske)

Markeder
Det brede, amerikanske S&P 500-aktieindeks var torsdag tæt på at sætte ny rekord, men sluttede marginalt lavere. Softwarekæmpen Microsoft steg efter at have godkendt et stort aktietilbagekøbsprogram, men det brede marked faldt tilbage efter at en amerikansk embedsmand udtalte til en kinesisk avis, at der kan være højere told på kinesiske varer på vej.
  • S&P 500: -0,01 pct.
  • Dow Jones: -0,2 pct.
  • Nasdaq: +0,1 pct.
Aktier i Asien ligger fredag til mindre stigninger.

Det skriver cheferne
Rasmus Jarlov, erhvervsordfører for de Konservative, er ikke tilfreds med Københavns Lufthavn.
Redaktionen anbefaler
51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"
I en alder af 51 kastede Kenneth V. Mortensen sig ud i en executive MBA-uddannelse ved siden af sit krævende job som headhunter – for at holde sig relevant på et højt niveau og blive inspireret. (Børsen)

Perspektiv & Debat
Børsen mener: Lyt til Nationalbanken, Wammen: Sig nej
Den aktuelle finanspolitiske diskussion begynder at ligne, hvad vi så i årene inden finanskrisen, hvor vi senest havde overskud på de offentlige finanser. Dengang blev resultatet en for ekspansiv finanspolitik, og regningen blev stor, skriver Børsens cheføkonom, Steen Bocian, i dagens leder. (Børsen)

Det sker i dag
  • Klimademonstrationer over hele verden. Fra Sydney over Delhi, London og København til New York går millioner af unge anført af den svenske klimaaktivist Greta Thunberg fredag på gaderne for at kræve en hurtigere indsat i kampen mod klimaforandringer. Demonstrationerne kommer få dage før FN mødes i New York til klimatopmøde.
  • Brexit-forhandlinger i EU. Michel Barnier, der er EU's chefforhandler, mødes fredag med den britiske brexit-minister Stephen Barclay. EU kræver bl.a., at Storbritannien skal fremlægge en mere detaljeret brexit-plan.
  • Klimavenlig transport i EU. EU-landenes transportministre mødes fredag for at diskutere initiativet "En ren planet", der har fokus på transportsektoren.
  • Åbning af kæmpelufthavn. Beijing Daxing International Airport, der er blandt verdens største, åbner fredag.
Forresten, så har et forsøg med brug af virtual reality-briller hjulpet folk med at overkomme social angst. Det skriver DR. Brillerne træner personerne til at håndtere hverdagssituationer, som de oplever som stressende, f.eks. en tur i supermarkedet.

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks advokater undersøger fyring af detektiver: "Nu mener man åbenbart pludseligt, der stadig er noget, der skal undersøges"

Ambu siger farvel til bestyrelsesformand: Coloplast-formand overtager stolen

Veloxis kan blive næste aktie i C25 - investor spår stor fremgang

Ambu skuffer med overskudsprognose for 2019/20: Lancerer duodenoskop hurtigere end ventet

Tidligere Mærsk-topchef bliver formand i hollandsk kæmpeselskab: Omsatte for 381 mia kr sidste år

Analytiker: Naturligt med formandsskifte - Ambu kan blive en væsentlig spiller

Aktieåbning: Ambu sendes helt til tops efter regnskab i rødt C25

Investor Live: Følg Ambus spektakulære optur efter nyhedsrig morgen

Chefstrateg: Spred risikoen - urolighederne i Hongkong kan blive en rullende snebold