Morgenbriefing: Løkke afviser kritisk bagland, ejendomsinvestor politianmelder Nykredit
Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen vil udfordre baglandets opfordring til, at han trækker sig.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix
Morgenbriefing Af
Her er et overblik over onsdagens vigtigste erhvervsnyheder.

Økonomer afviser Wammens dystre syn på statskassen: "Det må være et af de nemmeste tidspunkter at være finansminister på"
Finansminister Nicolai Wammen (S) mener ubetalte milliardregninger fra den tidligere regering skaber problemer for den nye regering. Men flere økonomer vurderer, at det er et alt for dystert billede. "Wammen skulle spise en tudekiks. Det må være et af de nemmeste tidspunkter at være finansminister på," siger Anders Høyer, cheføkonom i Sparekassen Kronjylland. (Børsen)

Ejendomsinvestor politianmelder Nykredit
Den krakkede ejendomsmatador Michael Busch-Nielsen har politianmeldt Nykredit Bank for bedrageri, mandatsvig og underslæb. Det skriver Børsen. Ifølge Busch-Nielsen indgik han under finanskrisen en aftale, som betød, at Forstædernes Bank, som senere blev overtaget af Nykredit, skulle yde nye lån, men aftalen blev ifølge Busch-Nielsen misligholdt fra bankens side. (Børsen)

Lars Løkke trodser kritisk V-bagland
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, afviser kravet fra Venstre-folk i flere regioner om, at han skal trække sig. Det skriver Finans. "Ligesom jeg har et ansvar, så har vores tillidsfolk et ansvar for at tænke tingene igennem. Det er også derfor, at jeg ikke bare siger "okay, så har I holdt et møde, sendt mig et brev, farvel og tak for denne gang", men sådan set gerne vil udfordre det her,« siger Lars Løkke Rasmussen. (Finans)

Dansk aktieskat kan blive næsten dobbelt så høj som OECD-gennemsnit
Socialdemokratiet vil sætte skatten på aktieindkomster over de 54.000 kr. op til 45 pct. Hvis regeringen kommer igennem med den øgede beskatning, vil den højeste aktieskat i Danmark være tæt på det dobbelte af OECD-gennemsnittet, skriver Berlingske. (Berlingske)

Danske virksomheder overvejer at skrue ned i Kina
Konsulentfirmaet Valcon ser ifølge Finans en stigende tendens til, at danske virksomheder undersøger mulighederne for at flytte produktion ud af Kina. Virksomheder, der har USA som et stort marked, frygter de forhøjede toldsatser på varer fra Kina, lyder det. (Finans)Markeder
En cocktail af forsigtig handelsoptimisme og nedslående økonomiske nøgletal endte tirsdag med at sende amerikanske aktier lidt ned.
  • S&P 500: -0,3 pct.
  • Dow Jones: -0,5 pct.
  • Nasdaq: -0,3 pct.
Aktier i Asien ligger onsdag formiddag stort set uændret, med et lille fald i Shanghai.

Det skriver cheferne
Tidligere justitsminister Søren Pind synes ikke debatten om Venstres ledelse kører snorlige.

Perspektiv & Debat
Helle Ib: Kunsten at se skuffet ud
Når finansminister Nicolai Wammen (S) brugte en stor del af tirsdagens økonomiske præsentationen til at være professionelt bekymret, handler det om forventningsafstemning. I forhold til vælgerne har regeringen brug for at forklare, at det ser vanskeligt ud, skriver Børsens politiske kommentator, Helle Ib, i en kommentar. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig
Topchefen for Irma, Søren Steffensen, har ingen respekt for chefer, der ikke tager deres ansatte alvorligt. Da han tjente kassen hos kriseramte Triumph i Schweiz, gik det langsomt op for ham, at han ikke havde været glad i lang tid. (Børsen)

Det sker i dag
  • Halvårsregnskab fra ATP
  • Halvårsregnskab fra Sydbank
  • Regnskab fra Santa Fe Group. Santa Fe Group, der udgør resterne af det tidligere Østasiatisk Kompagni, kommer med halvårsregnskab. Regnskabet kommer på bagkant af en stor uenighed mellem Santa Fe Group og kapitalfonden Proventus Capital om overtrædelse af en lånaftale. Oven på nyheden faldt aktien 44 pct. i værdi og har dermed samlet mistet 83 pct. i år.
  • Venstre mødes på Sjælland. Venstre i Region Sjælland mødes forud for hovedbestyrelsesmødet i weekenden.
Forresten, så vil den amerikanske regering ifølge Reuters lancere et program, der skal beskytte borgeres oplysninger i forbindelse med præsidentvalget næste år. Borgerdata blev misbrugt af russiske hackere ved valget i 2016, og regeringen frygter, at hackere i 2020 vil forsøget at manipulere eller ødelægge data. (Reuters)

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDansk byggesektor kan trække i en international førertrøje

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Dansk maskinfabrik får tæv af svensk kronedyk: "Det gør at vi mister konkurrencekraft."

Retssag mod tidligere ledelse i Amagerbanken afsluttes - skal betale 255,5 mio. kr. i erstatning

Teva indgår forlig i amerikansk opioid-sag - skal donere medicin for 23 mia. dollar

Niels Lunde: Tip til Novozymes' nye topchef

Mærsk har drejet på de rigtige håndtag efter hård start på året: "Vi har set det her før fra Mærsk"

Dansk kryptomønt er over 550 mio kr værd: "Vi er klar til at gå i gang med vores næste fase"

Danske Bank modtager yderligere 64 stævninger – erstatningskrav vokser med 2,5 mia. kr.

Johnsons brexit-aftale kommer ikke til afstemning

Mærsk lukker med en stigning på 8 pct. efter opjustering