Morgenbriefing: Nye selskaber indtager pladserne som landets mest værdifulde, Trump i nyt udfald mod Danmark
Energikoncernen Ørsted er nu blandt landets mest værdifulde selskaber, mens A.P. Møller-Mærsk er skubbet ud af top fem.
Foto: Ritzau Scanpix
Morgenbriefing Af
Her er torsdagens vigtigste erhvervsnyheder.

Global uro sender nye selskaber i top som landets mest værdifulde
Den globale uro får investorer til i stor stil at flytte pengene til stabile selskaber, der ikke er konjunkturfølsomme. Og det har ændret på listen over landets mest værdifulde selskaber, skriver Finans. Mærsk og Danske Bank er røget ud af top fem, som nu i stedet består af Novo Nordisk, Coloplast, Ørsted, Carlsberg og DSV. (Finans)

Trump i nyt udfald mod Danmark
USA's præsident, Donald Trump, fortsatte onsdag med at komme med udfald mod Danmark. I et tweet siger han, at Danmarks Nato-budget "kun er på 1,35 pct.", og at det "burde være 2 pct.". Trump aflyste tirsdag sit besøg i Danmark som følge af Mette Frederiksens afvisning af Trumps interesse for at købe Grønland og kaldte den danske statsministers sprogbrug for "nasty". (Børsen)

Rekordmange udlændinge har job i Danmark
222.500 personer med udenlandsk statsborgerskab er nu i job i Danmark, og det er ny rekord, skriver Børsen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard opfordrer til, at Danmark "bruger muligheden for at knække den rigtigt kedelige tendens, der har været i for mange år til at især flygtninge og indvandrere står uden for arbejdsmarkedet". (Børsen)

Merkel giver Johnson 30 dage til at finde en brexit-løsning
Tysklands kansler, Angela Merkel, opfordrede onsdag Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, til at finde en løsning på brexit inden for 30 dage. Det skriver The Guardian. Merkel mener briterne kan finde en løsning, mens Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, slår fast, at genforhandling ikke længere er en mulighed. (The Guardian)

Alibaba udskyder børsnotering i uroplagede Hong Kong
Den kinesiske internetkæmpe Alibaba udskyder nu en planlagt børsintroduktion i Hong Kong. Det skriver Wall Street Journal. Udskydelsen skyldes flere måneders uro Hong Kong, hvor demonstranter har ligget i slagsmål med myndighederne om regler for udlevering til Kina og demokratiske rettigheder. (Wall Street Journal).Markeder
Regnskaber fra lavpriskæden Target og byggemarkedskæden Lowe's, der begge rummede mere positive meldinger end ventet, var onsdag med til at give små plusser på det amerikanske aktiemarked.
  • S&P 500: +0,8 pct.
  • Dow Jones: +0,9 pct.
  • Nasdaq: +0,9 pct.
De ledende indeks i Kina og Japan ligger torsdag til mindre stigninger, mens Hang Seng-indekset i Hong Kong ligger til et lille fald.
 
Investorernes forventer at høre en lempelig centralbankchef, Jerome Powell, når han fredag byder velkommen på det årlige symposium for centralbanker i Jackson Hole.

Stort kursløft til Pandora
Pandora-aktien, der de seneste år er dykkets voldsomt, er nu på to dage banket i vejret med 29 pct. Det er reaktionen på et regnskab, der var bedre end frygtet, og nyheden om, at både selskabets finansdirektør og adm. direktør har købt op i aktien. (Børsen)

Det skriver cheferne
Kristian Mouritzen, tidligere USA-korrespondent for Berlingske, mener ikke Mette Frederiksen skal have klø for sin sprogbrug i sagen om Trump og Grønland.

Perspektiv & Debat
Bjarne Corydon: Frederiksen har klogt taget højde for, at den amerikanske interesse for Grønland er reel og varig
Under balladen om Donald Trumps interesse for at købe Grønland har Mette Frederiksen fokuseret knivskarpt på vores nationale kerneinteresser og modstået fristelsen til at score billige medie- og vælgerpoint, skriver Børsens ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon, i dagens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
IBM vil knække stigende stresskurve
IBM i Danmark vil stress til livs med en forebyggende indsats, som klæder lederne på til at spotte de første tegn på stress blandt medarbejderne. Også medarbejderne skal lære mere om stress. (Børsen)

Det sker i dag
  • Ambu regnskab for tredje kvartal. Amerikanske Juan-José Gonzalez overtog i midten af maj direktørstolen hos Ambu efter Lars Marcher, og i midten af juni opdaterede Ambu selskabets strategi "Big Five 2020".
  • Halvårsregnskab fra GN. Høreapparats- og headsetkoncernen GN Group hævede onsdag forventningerne for sin GN Audio-division til en organisk vækst på 24 pct. mod tidligere "over 19 pct.".
  • Parken Sport & Entertainment halvårsregnskab. PS&E, der ejer fodboldklubben F.C. København samt ferie- og aktivitetscentret Lalandia, nedjusterede for en uge siden forventningerne, efter at FCK røg ud af kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Champions League.
Forresten, så fik den norske oliefond, der forvalter Norges olieformue, et afkast på 256 mia. norske kroner i andet kvartal og har dermed en samlet formue på 9.162 mia. norske kroner, skriver Finans. Det er den højeste værdi, fonden nogensinde har registreret ved udgangen af et kvartal. (Finans)

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Thulesen: "Alle gode gaver kan regeringen uddele inden næste folketingsvalg. De trælse regninger venter man med til efter valget"

Finansdirektør i Novozymes ser gylden fremtid med høj profit i alle forretningsområder

Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Analytikere: Nordea vil formentlig skære udbytte med næsten en tredjedel

Gældskaos i skattevæsenet fortsætter: Nyt it-system kan først kradse penge ind om to år

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"