Morgenbriefing: Millionunderskud i McKinsey, Trump udsætter beslutning om importtold på biler
Kim Baroudy, leder af McKinsey i Danmark, forklarer et stort underskud med, at mange danske partnere arbejder i udlandet.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morgenbriefing Af
Her er torsdagens vigtigste erhvervsnyheder.

Banker har indberettet tusindvis af sager om hvidvask – kun 24 sager førte til dom
Det er kun ganske få, der bliver dømt for hvidvask gennem bankerne, viser en ny analyse fra Bagmandspolitiet ifølge Børsen. I 2016 modtog politiet 13.377 indberetninger om hvidvaskmistanke fra bankerne, men der blev kun afsagt dom i 24 sager. (Børsen)

McKinsey får nyt millionunderskud i Danmark
Den danske afdeling af verdens største ledelseskonsulenthus, McKinsey, har givet solidt underskud i 2018, skriver Finans. Tabet var på 77 mio. kr. mod 175 mio. året før. Ifølge lederen af det danske kontor, Kim Baroudy, er forklaringen, at de danske partnere arbejder meget i udlandet for internationale kunder. (Finans)

Trump udsætter beslutning om importtold på biler
Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil udsætte en beslutning om at lægge told på import af biler, oplyser kilder til Bloomberg. Trump vil nu presse EU og Japan til at begrænse salget af biler til USA. Nordea vurderer dog, at der er betydelig risiko for, at næste skridt for Trump er at åbne en handelskrig med EU, bl.a. på bilafgifter. (Bloomberg)

USA-forbud mod Huawei optrapper handelskrig
USA's præsident, Donald Trump, udstedte onsdag et forbud mod at amerikanske virksomheder køber udstyr fra firmaer, der udgør trusler mod den nationale sikkerhed, en lov der i praksis rammer Kinas Huawei og ZTE. En tidligere rådgiver for præsident Obama vurderer over for Financial Times, at kineserne vil opfatte loven som et amerikanske forsøg på at kontrollere Kinas økonomi i stedet for at sikre lige muligheder for de to stormagter. (Financial Times)

Ny afstemning om brexit-aftale kan blive enden for May
Efter en række mislykkede forsøg på at få en brexit-aftale vedtaget vil den britiske premierminister, Theresa May, vil have parlamentet til igen at stemme om aftale d. 3. juni. Og folk tæt på May signalerer, at afstemningen kommer til at afgøre, om May fortsætter som premierminister, skriver The Guardian. (The Guardian)

Rød blok presser S for flere penge til offentlig vækst
Både Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten lægger pres på Socialdemokratiet for at afsætte flere penge til vækst i den offentlige sektor. S foreslår en vækst på 0,65 pct. om året, men SF og Enhedslisten mener ikke det er nok til at dække befolkningsudviklingen og ønsker en vækst på 1,1 pct. om året. (Børsen)

Folketingsvalg 2019: SF står til markant fremgang
Socialistisk Folkeparti ser i den seneste Voxmeter-måling ud til at gå markant frem ved det kommende folketingsvalg. Mens SF ved sidste valg i 2015 kun fik 4,2 procent af stemmerne, står partiet i den seneste måling til at få 7,4 procent. Se dagens måling her.Markeder
Forlydender om, at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved lige nu at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan, bidrog onsdag til at give amerikanske aktier et lille løft.
  • S&P 500: +0,6 pct.
  • Dow Jones: +0,5 pct.
  • Nasdaq: +1,1 pct.
De ledende aktieindeks i Kina og Hong Kong ligger torsdag til stigninger på omkring 0,3 pct., mens Nikkei i Japan ligger til et fald på 0,6 pct.

Det skriver cheferne
Lloyd Blankfein, tidligere topchef i Goldman Sachs, mener Donald Trumps toldangreb på Kina kan give resultater.
Perspektiv & Debat
Børsen mener: 00'erne har ringet, de vil have deres politik tilbage
Uanset om man sværger til S eller V, bør valgkampen dog drejes væk fra overbud og løfter. Hvis vælgerne får det, som de tror de er stillet i udsigt, risikerer vi at sende dansk økonomi ud på dybt vand, skriver Børsens cheføkonom, Steen Bocian, i dagens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Tunge profiler i dansk erhvervsliv: Det er en myte at det går godt med ligestillingen
En gruppe tunge profiler i toppen af dansk erhvervsliv har i tre år siddet omkring et bord for at diskutere, hvordan flere kvinder kommer ind i toppen af dansk erhvervsliv. Det går allerede galt fra seksårsalderen, lyder det. (Børsen)

Det sker i dag
  • Regnskabstal fra Santa Fe. Den stormombruste flytteservicevirksomhed Santa Fe Group, der er resterne af Østasiatisk Kompagni, har været under heftig kritik for dårlig ledelse fra aktionærerne og fremlagde i april et forsinket årsregnskab med et underskud på 520 mio. kr.
  • Nye tal for bolighandler. Boligportalen Boligsiden.dk udsender torsdag en oversigt over antallet af handlede villaer, ejerlejligheder og fritidshuse.
  • TDC kvartalsregnskab. TDC kunne under stor bevågenhed i midten af marts offentliggøre, at selskabet har indgået et strategisk partnerskab med svenske Ericsson omkring etableringen af 5G-mobilnet.
  • Zealand Pharma kvartalsregnskab.
Forresten, så har den amerikanske stat Alabama indført en lov, der forbyder næsten alle former for abort. Loven opfattes som endnu et skridt frem for konservative kræfter, der ønsker at stramme abortlovgivningen i hele USA. (Ritzau)

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDansk byggesektor kan trække i en international førertrøje

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Dansk maskinfabrik får tæv af svensk kronedyk: "Det gør at vi mister konkurrencekraft."

Retssag mod tidligere ledelse i Amagerbanken afsluttes - skal betale 255,5 mio. kr. i erstatning

Teva indgår forlig i amerikansk opioid-sag - skal donere medicin for 23 mia. dollar

Niels Lunde: Tip til Novozymes' nye topchef

Mærsk har drejet på de rigtige håndtag efter hård start på året: "Vi har set det her før fra Mærsk"

Dansk kryptomønt er over 550 mio kr værd: "Vi er klar til at gå i gang med vores næste fase"

Danske Bank modtager yderligere 64 stævninger – erstatningskrav vokser med 2,5 mia. kr.

Johnsons brexit-aftale kommer ikke til afstemning

Mærsk lukker med en stigning på 8 pct. efter opjustering