Morgenbriefing: Nykredit-ejer vil modarbejde oprørere, kæmpeunderskud i Santa Fe
Nykredits hovedejer, Forenet Kredit, skal være mere interessant for kunderne, mener formand Nina Smith
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt
Morgenbriefing Af
Her er mandagens vigtigste erhvervsnyheder.

Nykredit-ejer bruger millioner på at forhindre oprørske kunders kupforsøg
Nykredits hovedejer, den kundestyrede forening Forenet Kredit, skyder nu en millionkampagne i gang, der skal øge kundernes interesse for foreningen. Aktuelt er det kun 5 pct., der kender Forenet Kredit, og det øger ifølge formand Nina Smith risikoen for, at et lille antal utilfredse kunder kupper sig til magten. (Finans)

Ny kæmpeskuffelse fra Santa Fe: Underskud på over en halv mia.
Den pressede flytteservicekoncern Santa Fe, der er resterne af det tidligere ØK, fik sidste år et underskud på over en halv mia. kr. Det fremgår af årsregnskabet, som efter flere forsinkelser blev offentliggjort sent søndag aften. Presset stiger dermed på ledelsen, der er under massiv beskydning fra aktionærerne. (Finans)

DSB jagter milliardgevinster på kommercielle ejendomsprojekter
En lovændring betyder, DSB fra 1. maj kan gå ind i på markedet for kommerciel ejendomsudvikling, skriver Berlingske. Det kan give DSB ny indtjening i milliardklassen, lyder vurderingen. Ifølge Dansk Erhverv er der risiko for tyveri af opgaver fra private virksomheder. (Berlingske)

Vestas-rival varsler slutspil i global vindkrig: "Der bliver kun plads til to-tre globale spillere"
Vindbranchen er i gang med en oprydning, der kun vil efterlade plads til to-tre store, globale spillere. Det siger topchefen for Vestas største konkurrent, Siemens Gamesa, i et interview med Børsen. Vestas direktør, Anders Runevad, deler opfattelsen af, at få spillere vil komme til at dominere billedet. (Børsen)

Apple dropper satsning på trådløs oplader
Techkæmpen Apple har ifølge flere medier opgivet at få en trådløs oplader sat i produktion. Apple lancerede i 2017 AirPower, en måtte, man blot kunne lægge sin telefon oven på for at få den opladet, men Apple har ikke kunnet få måtten til at møde selskabets standarder. (CNN)

ATP kritiserer bonusløft til Genmab-top
Pensionskassen ATP er skuffet over, at biotekselskabet Genmab vil forhøje grænsen for, hvor stor en bonus ledelsen kan få, kun to år efter den seneste aftale om bonus. ATP stemte imod det nye forslag på Genmabs generalforsamling fredag, men det blev alligevel vedtaget. (Børsen)

Fruergaard om at blive topchef i Novo Nordisk: Jeg er blevet klarere om, hvad jeg ønsker
Lars Fruergaard Jørgensen er ikke så diplomatisk som tidligere, og det gør arbejdet lettere. Det siger Novo Nordisk topchef i et interview med Finans 15 måneder efter han satte sig i chefstolen. "Den største forandring er nok i virkeligheden, at jeg både hurtigere og klarere internt udtrykker, hvad jeg ønsker," siger Lars Fruergaard Jørgensen. (Finans)

Lyt til Børsens morgenbriefing-podcast her: Markeder
Nye nøgletal for produktionen i Kina signalerer, at verdens andenstørste økonomi er stabil, og det har mandag skabt optimisme blandt asiatiske investorer.
Det ledende Nikkei-aktieindeks i Japan og Shanghai-indekset er mandag formiddag steget omkring 2 pct. og Hang Seng i Hong Kong ligger 1,7 pct. højere.
Amerikanske markeder fredag:
  • S&P 500: +0,7 pct.
  • Dow Jones: +0,8 pct.
  • Nasdaq: +0,8 pct.
Det skriver cheferne
Mads Nipper, topchef i Grundfos, er ikke imponeret af brexit-slagsmålet i Storbritannien.
Perspektiv & Debat
Børsen mener: Lave renter stiller krav til finansiel regulering
I Danmark kommer vi efter alt at dømme til at have en centralbankrente på -0,65 pct. i hvert fald et år mere, og renten kan endda blive sænket yderligere. Så ekstremt lave renter er næppe sundt for dansk økonomi, som ifølge overvismanden balancerer på en knivsæg, skriver Børsens cheføkonom og perspektivredaktør, Steen Bocian, i dagens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Succes-makkere i dag: De startede med at rive hinandens plakater ned
Som helt unge startede Anders Grønborg og Esben Mols Kabell hver for sig med at arrangere ungdomsfester. Siden slog de sig sammen og står i dag bag virksomheden Lasertryk.dk som i en presset grafisk branche har stærk vækst. (Børsen)

Det sker i dag
  • 08:00: Nationalregnskab 4. kvt. 2018
  • 10:00 Eurozonen PMI Industri
Forresten, så er den amerikanske advokat Michael Avenatti, der er verdensberømt for at repræsentere pornostjernen Stormy Daniels i en sag mod præsident Donald Trump, blevet anholdt og sigtet for at forsøge at afpresse sportsfirmaet Nike. På et møde, som blev optaget af en af Nike's advokater, krævede Avenatti 10 mio. dollars (ca. 66 mio. kr.) for at undlade at holde et pressemøde med belastende oplysninger om Nike, skriver Wall Street Journal. (Wall Street Journal)
https://www.wsj.com/articles/attorney-avenatti-charged-with-extortion-over-alleged-threats-to-nike-11553533952?mod=article_inline

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Morgenbriefing og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"